Na ostravském challengeru Prosperita Open se v minulém týdnu probojoval do finálového duelu. Na pražské Štvanici, kde se antukový turnaj koná tento týden, však skončil hned v prvním kole.

Na menším slaběji obsazeném challengeru v Ostravě se Hájkovi dařilo. Jako nasazená jednička prošel bez ztráty setu do finále, když postupně zdolal Australana Mitchella, Němce Begemanna, Itala Burziho i nebezpečného Francouze Rufina.

Ve finále ale narazil na dalšího talentovaného hráče ze země Galského kohouta. Francouz Jonathan Dasnières de Veigy vystavil osmadvacetiletému hráči z Olomouce stopku.

„Vyhrál zaslouženě. Hrál výborně. Má skvělou defenzivu, přes kterou jsem se nebyl schopný dostat," přiznal po utkání sportovně Hájek. Ten za stavu 5:4 servíroval na zisk první sady a měl dokonce setbol. Ten však nevyužil a nakonec zápas prohrál 5:7 a 2:6.

„Šel jsem do zápasu úplně naplno. Chtěl jsem za každou cenu vyhrát. Trošku mě mrzí neproměněný setbol v prvním setu. Můžu si za to ale sám. Byla to chyba hned po servisu. Takový balon si musím pohlídat. Trochu jsem to uspěchal," litoval Hájek, který si zahrál finále po téměř roce.

„Naposledy jsem ho hrál loni na konci června v Marburgu," připomněl Hájek, který se po ostravském turnaji posunul na 127. místo světového žebříčku.

Bývalý český daviscupový reprezentant chtěl na tento výsledek navázat v Praze. Tam na něj však v prvním kole čekala velká naděje světového tenistu Grigor Dimitrov z Bulharska, který figuruje na 96. místě žebříčku, ale letos v březnu na turnaji v Miami například dokázal porazit i Tomáše Berdycha.

A Dimitrov nezaváhal v souboji s českým tenistou ani tentokrát. V úvodní sadě sice Hájkovi nabídl dva brejkboly, nakonec však zvítězil 6:3. Ve druhém setu měl dvacetiletý Bulhar znovu o jeden brejk navrch a radoval se z výhry 7:5.

Dařilo se naopak prostějovskému Dušanu Lojdovi. Ten rovněž v minulém týdnu startoval na turnaji v Ostravě, kde hrál čtvrtfinále. V Praze však na rozdíl od Hájka dokázal projít přes první kolo, když favorizovaného Andreje Golubjova z Kazachstánu porazil hladce dvakrát 6:2.