Ještě před ostrým startem sezony došlo na měření sil mezi volejbalistkami Olomouce a Prostějova. Na straně univerzitního klubu nastoupily hned tři hráčky, které byly ještě v minulém ročníku prostějovskými oporami. Mezi nimi i smečařka Andrea Kossányiová.

„Byl to trochu divný pocit,“ přiznala. Společně s Julií Kovářovou a Veronikou Trnkovou bojovala proti klubu, se kterým sbírala mistrovské tituly.

„Poprvé jsme se setkaly s Prostějovem, který bude náš asi největší soupeř. Byly jsme trošku nervózní. Hlavně my, co jsme hrály minulý rok za Prostějov,“ řekla po zápase, který byl předčasným finále turnaje O pohár primátora, a výhře 3:2 na sety.

Posila, kterou si olomoucký klub velmi přál, dorazila na Hanou až poté, co jí nevyšlo zahraniční angažmá v Krakově.

„Bylo to tam z hodiny na hodinu. Klub ani nezkrachoval, ale prý se řešili problémy halou. Ani nevíme, jestli to je pravda, nebo jestli to byla jen zástěrka,“ popisovala neobvyklou situaci, kdy se klub odhlásil z polské soutěže. „Nikdo stále neví, jaká je pravda a teď se řeší nějaké odškodnění. Je to smutné, ale i to se stává.“

Reprezentační smečařka si tak narychlo musela hledat nové angažmá.

„Z Olomouce jsem měla nabídku už po sezoně, takže jsem věděla, že oni zájem mají. Já jsem měla zájem taky, i když jsem chtěla upřednostnit zahraničí. Olomouc stále někoho hledala a místo měla, takže jsem byla ráda,“ přiznala.

Znovu tak bude hrát v klubu, který platí za největšího aspiranta na český titul. Jenže tentokrát už nejde o Prostějov, ale o Olomouc, která čeká na extraligové zlato od roku 1996.

„Chtěly bychom to otočit tady do Olomouce. Proto tady postavili tento tým a hodláme tak uskutečnit,“ řekla Kossányiová odhodlaně.

Už přípravný duel ale naznačil, že rival z Hané nebude v boji o jedenáctý titul v řadě bez šance.

„V Prostějově zůstala Helena Horká, jejich velká opora. Myslím, že nejvíc budou válčit s přihrávkou a když si přihrají, tak budou hrát dobrý volejbal,“ předpověděla Kossányiová.

„My nesmíme podlehnout tomu, že jsme v roli favoritek, i když to tak může vyznít. Musíme hlavně bojovat,“ dodala.