Až v neděli večer se Hanáci dozvěděli, že jejich strakonický rival prohrál a mají tak jisté vítězství. Nic nechtěl náhodně ponechat ani litovelský křídelník David Barabáš, který v době rozhovoru ještě netušil, jak předposlední prvoligové kolo nakonec dopadne.

Porazili jste Bystřici pod Hostýnem a na Strakonice máte čtyřbodový náskok. Berete to tak, že jste už mistry první ligy?

Nebereme to tak, protože ta teoretická šance, že se skóre změní v náš neprospěch, tam je. Pořád se soustředíme na poslední zápas ve Dvoře Králové, kam chceme jet samozřejmě vyhrát.

Dobře, ale kdyby Strakonice prohrály, tak se můžete z vítězství radovat už v závěru víkendu. Co by to pro vás znamenalo?

Je to hodně blízko, my si ale pořád necháváme zadní vrátka. Pro Litovel by to byl obrovský úspěch, protože je v první lize jubilejní desátou sezonu. O to by to byl větší úspěch. Navíc by to bylo vybojované s místními hráči bez jakýchkoliv posil. Pro Litovel by to byla naprostá euforie.

Vy máte zkušenosti s nejvyšší českou soutěží z týmu Brna. Jak se díváte na fakt, že by se v příští sezoně mohla v Litovli hrát extraliga?

Já bych byl rád, kdyby se tady hrála, i kdyby pouze jen jednu sezonu. Chtěli bychom si to vyzkoušet. Možná ne úplně všichni, jsou tady i rozporuplné názory, ale věřím, že tým by se tomu podmanil. V náš prospěch hraje bojovnost, navíc i skvělí diváci, kteří by určitě dál chodili, zvlášť když by to byla extraliga, nejvyšší soutěž v republice. Tam se jen tak nedostanete.

Vy hráči jste svůj úkol zvládli. Teď už je to otázka vedení.

Přesně tak. Vedení musí dojednat sponzory a další věci. V dnešní době je vše o penězích. My hráči na to jsme připravení. Teď je otázka, jak to domluvíme.

Rozhodoval v domácím souboji s Bystřicí pod Hostýnem především první poločas a výborný výkon v obraně?

Konečně se nám podařil první poločas a vstup do zápasu, což rozhodlo. Získali jsme důležitý náskok, tím pádem jsme se uklidnili. Pak hrála roli klasicky naše bojovnost a srdíčko ve hře. To u nás rozhoduje většinu zápasů.

Čím je pro vás Bystřice pod Hostýnem nepříjemná?

Je to už dlouhodobá záležitost. Myslím, že je to spíš v hlavách, psychický blok. Ty zápasy byly vždycky vyhecované a na ostří nože, takže ta psychika tam v našich hlavách hodně pracuje, ale dneska se to naštěstí zvládlo a dva body jsou doma. Jsme rádi, za to, jak to dopadlo. Zvládli jsme to bez nějakých zbytečných zranění.