Nováček soutěže v regionálním derby na domácí palubovce přivítá oslabený Cement Hranice.

Hanáci po solidním vstupu do sezony sice v posledních dvou kolech prohráli výraznějším rozdílem v Zubří (20:35) a doma s Plzní (19:25), proti Hranicím se však jejich šance na úspěch výrazně zvyšují.

„To, že jsou Hranice oslabené, zvyšuje naše šance na body. Na druhou stranu takové zápasy bývají velice zrádné. Oslabení soupeři se často dokážou semknout a kolektivním pojetím a srdcem utkání zvládnout," upozornil trenér Tatranu Lubomír Krejčíř.

Hranice od začátku letošní sezony nastupují bez reprezentanta Martina Stržínka, seznam zraněných hráčů se však poměrně rozrostl, a tak oslabený tým trenéra Libora Hrabala v posledních dvou kolech nestačil na Karvinou ani na Zubří.

Teď se Cement potřebuje na palubovce nováčka znovu chytit.

„Budeme tam chtít uspět a bodovat, stejně jako tam bodovaly ostatní mančafty. Litovel ale hraje hlavně doma velice vyrovnané zápasy, v hale bude hodně bouřlivá kulisa, takže nás čeká těžký zápas. My ale po dvou prohrách chceme vítězství," hlásil kouč Hrabal.

Krejčíř: Známe se, ale nebude lehké

V dresu Tatranu, který je s jedním bodem na předposledním místě extraligové tabulky, budou mít proti Hranicím zvýšenou motivaci Jakub Dolák a Matěj Konšel, kteří v předminulé, respektive minulé sezoně hráli za tým Cementářů.

Hranice budou v souboji proti Litovli sázet na tahouny Viktora Hastíka s Miroslavem Rachačem.

Oba týmy se poměrně dobře znají.

„Víme, co od nich můžeme čekat, pečlivě jsme se na ně připravovali, ale určitě do zápasu nepůjdeme s myšlenkami, že nás čeká nějaké lehké utkání," konstatoval kouč Litovle Krejčíř, kterému by měl chybět pouze zraněný Jiří Číhal.

Cement s prázdnou lavičkou

To hranický trenér ví, že znovu bude hrát jen na sedm, osm hráčů.

„Zlepšovat se to nebude. Musíme bojovat, dát do toho všechno. To je recept na úspěch," prohlásil Libor Hrabal, jehož svěřenci si budou muset dávat pozor na stále se zlepšujícího Davida Juříčka.

„On je velkou individualitou Litovle. Mají ale i nebezpečné střelce z dálky jako například Konšela," upozornil Hrabal.

Bude slavit úspěch zkušenost obhájců stříbrných medailí z Hranic, nebo se nadšeně bojující házenkáři Litovle konečně dočkají první extraligové výhry?

Prestižní souboj startuje v sobotu v 17 hodin.