„Jako realizační tým jsme měli obrovskou snahu zvětšit objem tréninku, protože jiná cesta není. S Davidem Juříčkem a Květošem Kubou jsme se shodli, že se musí pracovat. Podmínky a ochotu hráčů se nám podařilo získat a v lednu jsme prakticky zdvojnásobili tréninkový objem a odehráli jsme pět utkání. Takto bych si to představoval," prozradil ke změnám v hanáckém klubu kouč Lubomír Krejčíř, jenž však jedním dechem dodává, že zvýšené množství tréninků zřejmě nepřinese okamžitě lepší výsledky. „Vzestup výkonnosti samozřejmě za jeden měsíc radikální být nemůže a ani není. Ale je vidět, že se pracovalo. Takto by to bylo potřeba celoročně a dlouhé roky, ale to je složitější," doplnil trenér Tatranu Litovel.

Reakce členů týmu na zvýšené tréninkové dávky se podle zkušeného lodivoda lišily, celkové dojmy však zůstávají pozitivní. „Hráči nejsou odměňováni jako v profesionálních klubech, takže to museli skloubit s rodinným zázemím, které to mnohdy neslo hůř než ti samotní hoši. Někteří to přijali se zatnutými zuby, jiní byli nadšení, že se mohou zlepšovat. Ale až na jeden problém všichni odvedli v přípravě, co mohli," potěšilo Lubomíra Krejčíře.

Kromě doléčení nemocí, zranění a tréninkových jednotek zvládli litovelští házenkáři také pět přípravných duelů. Příprava přinesla tři zápasy na turnaji v Hranicích, souboj s rakouským extraligovým celkem z Lince a také s ambiciózní druholigovou Velkou Bystřicí.

O víkendu už jsou však na programu ostrá střetnutí 16. kola extraligy, Hanáci se v sobotu od 17 hodin pokusí uspět v hale Lovosic. „V českém poháru vyřadili Duklu Praha, takže formu mají dobrou," připomněl Lubomír Krejčíř těsné vítězství soupeře z konce ledna a pokračoval: „Nemají reprezentanta Motla, ale je možné, že se objeví v utkání s námi. Je to perfektně trénovaný tým. Jejich předností je kombinační hra."

Na straně litovelského celku visí otazník nad startem gólmanské opory Michala Baránka, jenž se léčil s angínou. Že je možné protivníka ze severu Čech porazit už ví Litovelští ze své první extraligové sezony. „Jednoduché to nebude, ale loni jsme tam jeli v roli jasného outsidera a podařilo se nám tam získat první extraligové vítězství pro Litovel. V hlavách hráčů to je a nechceme tam jet jako obětní beránci," řekl na závěr trenér Krejčíř.