První dva sety přitom na žádnou dramatickou zápletku nevypadaly. Šternberské volejbalistky vyhrály 25:20 a 25:16. „Předváděli jsme to, co jsme si řekli na poradě. Vypadalo to na jednoduchý zápas," řekl šternberský trenér Martin Hroch.

Jenže Zubřice se nedaly, pozměnily sestavu a vyplatilo se. Třetí set přerovské volejbalistky vyhrály 25:19. Ve čtvrtém Sokol vedl 19:12 a zdálo se, že je rozhodnuto. Jenže nebylo. Hostující hráčky otočily na 23:25. „Změnili jsme sestavu, výborně se uvedla Jehlářová. Vybojovali jsme dva sety," pochvaloval si přerovský kouč Libor Gálík.

Jenže jeho svěřenkyně obrat nedokonaly. Šternberské volejbalistky tiebreak vyhrály 15:10. „Naštěstí nás prohra ve čtvrtém setu nedostala do kolen a v tiebreaku jsme měli větší chuť a vůli po vítězství," oddechl si Martin Hroch.

Jeho přerovský protějšek svým hráčkám vyčítal zbytečné chyby. „Štěstí se přiklonilo na stranu domácích. Udělali jsme ale obrovské množství chyb a neměli jsme důvěru ve vlastní schopnosti," kritizoval Gálík.

TJ Sokol Šternberk – Volejbal Přerov 3:2 (20, 16, –19, –23, 10)

Šternberk: Janečková, Hudylivová, Nováková, Napolitano, Dudová, Borovcová, libero: Kulová. Střídaly: Němčíková, Šenková, Oborná, Kratochvílová. Trenér: Martin Hroch.

Hosté: Gálíková, Kohoutová K., Kohoutová L., Svobodová, Yancy, Zatloukalová, libero: Stavinohová. Střídaly: Šádková, Jehlářová, Ticháčková. Trenér: Libor Gálík.