„Místo tréninku jsme tentokrát měli zápas s hodně kvalitním soupeřem. A pro Prostějov to byl střelecký trénink. Dali si hodně trojek. Jen mě mrzí, že ten rozdíl je až takový," prohlásil po utkání kouč Olomouce Vlado Paunovič.

Orli na své slabší soupeře nastoupili od úvodních minut a začali přesně pálit za tři body. Minutu a půl před koncem první čtvrtiny ztráceli Olomoučané pouze čtyři body.

Prostějov se však rychle nastartoval a ztráta mančaftu 
z krajské metropole začala krutě narůstat.

„Byl to pro nás ostrý zápas. Intenzita tam byla. Všichni si zahráli, vystřídali jsme tři obrany. Na začátku nám vyšlo všechno, na co jsme sáhli. Potom to bylo horší a pak už to mělo zase stoupající tendenci," nabídl svůj pohled na pohárový zápas lodivod Prostějova Zbyněk Choleva.

Domácímu týmu Vlada Paunoviče chyběla řada hráčů a zúženému kádru Olomouce proti silným Prostějovanům začala docházet energie.

„Kluci už pak nemohli. Chybělo nám hodně hráčů, hráli jsme v sedmi lidech. 
I kdybychom byli kompletní, tak bychom dostali. Prostějov měl pěkné útoky, my taky pár. Diváky nemusí mrzet to, co viděli," zůstával pozitivní srbský trenér.

„Kluci si to užili. V šatně je dobrá nálada. Potřebujeme vyhrávat v naší lize," osvětlil kouč Paunovič.

O poločase už světelná tabule ukazovala skóre 28:52 
a Prostějov ve své exhibici nezvolňoval.

„Olomouc se snažila. Ale tentokrát na nás nemohli, dařila se nám střelba a my jsme tým střelců. Hned jsme dali několik trojek a začali si věřit," prozradil kouč hostů Zbyněk Choleva, který sledoval na palubovce 
i svého syna Adama. Ten bojoval v dresu Olomouce.

„Samozřejmě jsem se na něj díval. Nevěděl jsem, jestli mám kárat jeho nebo naše hráče. Měl tam dobré momenty, ale 
i horší. Držel jsem mu palce, ale my jsme potřebovali vyhrát," s úsměvem konstatoval trenér postupujícího cel­ku.

BASKETBAL OLOMOUC – ARIETE PROSTĚJOV 44:118 (16:25, 28:52, 36:91)