Hranický Cement čeká baráž o udržení. Rozhodla o tom nedělní domácí výhra nad Litovlí 29:22 a odpolední prohra Kopřivnice s nováčkem z Vysočiny.

Cementáři potřebovali s jasně posledním celkem tabulky, který už měl sestup zpečetěn, doma uhrát dva body. Ty by znamenaly minimálně jistotu baráže.

A hned v úvodu si vypracovali hlavně díky křídelníkovi Mičkalovi a Kučerkovi v bráně slibný čtyřgólový náskok.

„S motivací hráčů jsem neměl problém. Myslím si, že to dnes i ukázali, bojovali, makali. Výsledek je pro nás trošku krutý, protože to byl podle mě naprosto vyrovnaný zápas. Měl i svoji kvalitu, za což můžu kluky pochválit. Jediné, co se nám nedařilo, byla střelba,“ mrzelo trenéra hostů Michala Hradila.

Litovel se v útoku nejprve opravdu hodně trápila a kupila zbytečné chyby. V obraně ale začala předvádět slušný výkon a v 18. minutě se dotáhla na rozdíl jediné branky. To ale bylo nejdál, kam se Tatran v hranické hale dostal. Cement si do poločasu vzal čtyřgólový náskok zpět.

„U nás v poslední době není žádný zápas jednoduchý. Já bych si přál, abych měl na lavičce někdy klid, vedli jsme o deset gólů a v klidu to dohráli. Klíčové nakonec byly možná dvě, tři chycené střely Kučerkou, možná nějaká technická chyba od Litovle. Nemyslím si, že bychom soupeře jasně přehráli, spíš jsme se trošku trápili v útoku,“ nebyl úplně spokojen lodivod Hranic Libor Hrabal.

KOUČ HRABAL MUSEL ZVÝŠIT HLAS

Poslední naděje na zdramatizování zápasu vykřesali hosté ve 44. minutě, když se hranickým vůbec nedařila hra v přesilovce. To viditelně rozčílilo domácího kouče, který si okamžitě vzal oddechový čas.

„Měl jsem vztek. Kluci přestali hrát, mysleli si, že už to dohrají, ale vím, jak to dopadalo v předešlých zápasech. Mně se to nelíbilo, musel jsem zvýšit hlas a upozornit hráče, že není konec zápasu,“ prozradil Libor Hrabal.

Promluva do duše Cementářů zabrala. Dalším komplikacím navíc zamezil výborný Kučerka v bráně. Po dvou proměněných sedmičkách Matěje Andrše to bylo chvíli před koncem o šest branek a hranický fanklub začal slavit.

Litovel tak v sobotu čeká před svými příznivci poslední zápas sezony. Hranice ještě ve stejný den zamíří do Nového Veselí.

Mač mohou pojmout třeba jako přípravu na klíčovou baráž s nejlepším týmem 1. ligy. Zatím to vypadá na Strakonice či Velkou Bystřici.

„Sledujeme první dva celky, dnes se pojedeme podívat do Zlína na Strakonice, abychom měli trošku přehled, jak hrají. Bude to samozřejmě ožehavá situace. Pokud to Strakonice dotáhnou do konce, tak to nebude jednoduché. Mají zkušený mančaft, hrají dobře celou sezonu. My musíme zapnout a hrát až do konce,“ uzavřel hranický trenér.

TJ Cement Hranice – TJ Tatran Litovel 29:22 (15:11)

Nejvíce branek: Čadra 6, Mičkal a Zemánek po 5 - Bechný 6, Nantl a Zbránek po 5. Rozhodčí: Baader, Novotný. Sedmimetrové hody: 8/4 – 5/3. Vyloučení: 3 – 3. Diváci: 255.