„V posledním období jsme měli trochu krizi. V průběhu týdne jsme si s kluky sedli, vyříkali jsme si věci, ve kterých děláme chybu a začali jsme makat," přiblížil možnou příčinu velmi solidního výkonu Olomouce kouč Vlado Paunovič.

Jeho tým hodil za hlavu špatné vstupy do zápasů 
a proti Zlínu rychle vedl 10:0, do konce první čtvrtiny Olomouc ještě o dva body náskok navýšila. Po čtvrt hodině hry si připravili basketbalovou lahůdku v podobě alley oop přihrávající Luboš Moravec 
a smečující Radek Jurka. Hanáci se radovali z pohledné akce a vývoj skóre se posunul na rozdíl dvaceti bodů.

„Byl jsem překvapený, jak to tam Radek zasmečoval. Bylo to luxusní, pak se nám to podobně podařilo ještě jednou. To je pro diváky, kteří tady byli. Můžou si říct, že viděli něco hezkého, že to bylo super," spokojeně komentoval lodivod hanáckého mužstva.

Ani po poločasové přestávce olomoucký stroj nevypadl 
z tempa. Zlín se sice snažil vzdorovat, útočné snahy zúročoval hostující Roman Menšík. Ale domácím se dařila střelba, kombinace i agresivní obrana. Manko hostujícího celku tak nakonec narostlo až na konečných třicet pět bodů.

Domácí trenér neměl k výkonu svých svěřenců žádné výtky. „Dnes to bylo super. Soupeře jsme nepodcenili, od začátku jsme hráli uvolněně," těšilo Vlada Paunoviče a doplnil: „Nemám klukům co vyčítat. Všichni jsme si to užili. Vůbec jsem vůbec nemusel koučovat, jen střídat hráče 
a rozdělovat jim minuty na hřišti. Každý chtěl hrát a bavit se," usmíval se srbský kouč Olomouce po výsledku 91:56.

BASKETBAL OLOMOUC – SKB ZLÍN 91:56 (23:11, 54:30, 76:44)

Nejvíce bodů: Sedlák 25, Jurka 16, Pavlovič 11 – Menšík 22, Kadlčík 9, Chwaszcz 9.

Rozhodčí: Holubek, Stáňa. Fauly: 22:15. Trestné hody: 6/10 – 11/26. Trojky: 5/16 – 5/25. Diváků: 120.