V areálu na Lazcích se proti loňskému prvnímu ročníku sejde více celků, místo čtyř bude mít letos turnaj šest účastníků, kteří jsou rozděleni do dvou skupin.

Ve skupině A se kromě domácích představí Black Hill Blansko a bratislavští Spiders, ve skupině B bude béčku Skokanů dělat společnost Arrows Ostrava a Superfund Wanderers. Z nejvyšší tuzemské soutěže se představí kromě domácích i ostravští Arrows a Black Hill Blansko.

„Větší počet účastníků jsme iniciovali sami, protože naše béčko postoupilo do Českomoravské ligy, druhé nejvyšší soutěže, a ta vyžaduje kvalitní přípravu,“ prozradil předseda olomouckého klubu Václav Voják. V sobotu se bude bojovat ve skupinách, v neděli o umístění.

V domácím dresu by se měly objevit i dvě čerstvé zámořské posily Cole Reynolds a Dale Brewer, kteří by měli Skokanům především pomoci vytvořit na soupeře pořádný tlak na pálce a zároveň i na nadhozu.

„Sehnat někoho, kdo splňuje nároky na naši extraligu, není až tak těžký úkol, vždy je to ale sázka do loterie. My jsme ale díky Bradovi (Brad Kropinak, trenér Skokanů, pozn. red.) tu jistotu měli. On díky svým kontaktům, ať už ze svého hraní, nebo na trenéry, dokázal vytipovat hráče, kteří by pasovali do našeho týmu, nikoliv nepodstatné byly i jejich finanční nároky,“ řekl Voják.

Program Warm Up Cupu v basebalovém areálu na Lazcích:

Pátek: 16.00: Skokani B - Superfund Wanderers.

Sobota: 9.00: Blansko - Bratislava. 11.00: Arrows Ostrava - Skokani B. 13.00: Bratislava - Skokani A. 15.00: Superfund Wanderers - Arrows Ostrava. 17.00: Skokani A - Black Hills Blansko.

Neděle: 10.00: 3A - 3B. 12.00: 2A - 2B. 14.00: 1A - 1B.