Petra KamínkováJaké jsou vaše pocity z nové trati, jejíž tratu jste sama schvalovala?
Opravdu se mi to hodně líbilo. Jsem velice spokojená s časem, na víc jsem asi neměla. Kostky byly docela nepříjemné, na nich jsem si musela dávat pozor, abych nespadla a nezvrtla si nohu (úsměv). Bylo super počasí a ještě více lidí než minulý rok.

Jste spokojená s umístěním na třetím místě mezi českými závodnicemi a tedy se stupni vítězů?
Ano, byla kousíček i od druhého místa. Hlavně jsem ale spokojená s projevem, protože jsem pořád měla sílu. Akorát jsem trochu začínala mít střevní potíže a musela jsem trochu zpomalit. Pocitově byl ale závod hrozně hezký, Iva Sekyrová možná šla porazit, ale ta vůle už tam nebyla. Ten čas je ale velice krásný.

V úvodu závodu jste se držela dokonce před Petrou Pastorovou. Kde vás předběhla?
Předbíhala mě až v parku, takže na nějakém osmém kilometru. Ona jde po pauze nahoru a já jí hrozně moc fandím a moc jí přeji, aby se dostala na nějakou úroveň a zaběhla si osobní rekordy na maratonech a půlmaratonech. Běhá jenom chvilku, i když je maminkou tří dětí (usmívá se).

Co říkáte na to, že celkovým vítězem se stal vodič? Zažila jste někdy něco podobného?
Jo, ale spíš na dráhových závodech. Ale je to krásné, někdy se to prostě stane.

Jak se vám líbila atmosféra kolem trati. Byla lepší než v minulých letech?
Myslela jsem, že jak poběžíme v opuštěných oblastech přes Černovír, že to bude mrtvé. Vždycky jsme běhali po Velkomoravské, kde jsou velká sídliště. Hrozně mě ale překvapilo, že i na těch nových úsecích bylo strašně moc lidí. V centru kolem hotelu Palác lidi neskutečně fandili a bylo to zase lepší než minulý rok.