Dvaadvacetiletá smečařka po brilantním výkonu proti favorizovaným soupeřkám z Karibiku s úsměvem přijímala chválu.

„Asi jsem se dobře vyspala. Pak už mi tam padalo všechno, ani jsem nevěděla jak. Někdy to tak prostě je," prohlásila česká reprezentantka.

Sama ocenila po posledním utkání národního výběru v soutěži World Grand Prix zejména týmové nasazení.

„Mám radost, že jsme bojovaly i za stavu, kdy to pro nás nevypadalo dobře. Nikdy jsme nesložily zbraně a šly jsme do toho pořád naplno. Užívaly jsme si to s diváky a byl to super zážitek," pochvalovala si hráčka vévodící extraligovým útočným statistikám.

Z Olomouce odešla před touto sezonou do Ostravy, atmosféra univerzitní haly hráčky při vypjatých zápasech hnala kupředu.

„Po zápasech, které tady odehrála Olomouc na konci sezony, jsem trošku čekala, že tady bude velká divácká účast. Ale nečekala jsem, že to bude až tak dobré, takže velká spokojenost a děkuju Olomouci a českému svazu, jak to zorganizovali," prohlásila talentovaná smečařka, která zažila povedenou sezonu v bronzovém extraligovém týmu TJ Ostrava.

V Olomouci české volejbalistky (v bílém) prohrály s Dominikánskou republikou 2:3

Fanoušci v akci. Foto: DENÍK/Stanislav Heloňa

Do moravskoslezské metropole zamířila Petra místo své o dva roky starší sestry Heleny, která hájí barvy švýcarského TS Volley Düdingen.
Znovu se volejbalistky původem z Frenštátu pod Radhoštěm setkaly v reprezentačním výběru kouče Waibla.

„Jsem ráda, že jsme tady spolu. Celou sezonu byla ve Švýcarsku, takže jsem ráda, že spolu můžeme strávit čas, než zase odjede. Hodně mi ve všem pomáhá," ocenila mladší ze sester Kojdových. Helena přitom při zápasech národního týmu nosí odlišný dres, německý trenér jí určil post libera. „Je to novinka. Někdo tam být musel, ale v Polsku nastoupila a zvládla to," podotkla Petra Kojdová.

Sestry si mimo jiné zahrály volejbal v jabloneckém bazénu při natáčení propagačního klipu volejbalové reprezentace.

„Měly jsme zrovna dopoledne volno a nějak to padlo na celou Ostravu plus ségru. Ale myslím, že se to docela povedlo," usmívala se Petra Kojdová.

V Jablonci se však reprezentační výběr zejména intenzivně připravoval na ostré zápasy.

„Ze začátku to bylo dost náročné. Měly jsme tam kondičního trenéra a trénovali jsme dvakrát denně, někdy i tři hodiny. Bylo toho dost, navíc čtyřikrát týdně posilovna. Oproti přípravě v klubu je ten rozdíl velký," uznala ostravská volejbalistka.

Ve stejném klubu by zřejmě chtěla pokračovat i v další sezoně po dobu studia v Ostravě. „Ještě mě čeká rok ve škole a potom se uvidí, jestli se půjdu podívat třeba někam do zahraničí. Uvidíme," nechává budoucnost otevřenou Petra Kojdová. Zda nepřiletí nabídka ze zahraničního týmu po skvělém výkonu proti Dominikánské republice nechce odhadovat. „No, všechno je možné," uzavřela po osmadvacetibodovém vystoupení.