Čtvrtý z posádky byl zraněn lehce. Policie hned po nehodě uvedla, že volvo se sportovci vyjelo mimo silnici, kde narazilo do stromu.

Co přesně se událo a proč, zatím nekomentuje. Čeká na vyjádření znalce.

„Je to tragédie. Radim je stále v nemocnici, ale jeho stav se od nehody výrazně zlepšil. Všichni mu držíme palce," sdělil Radomír Nohejl předseda fotbalového oddílu TJ Granitol.

„Byli to mladí chlapi, které jsme znali od žáků. Pavel měl před svatbou," reagoval na následky nehody, které otřásly celým městem, kde po tragédii vlál černý prapor a byly zrušeny společenské akce.

Vyšetřování stále probíhá

U Valšova se tehdy srazila tři osobní auta. Policejní mluvčí Pavla Jiroušková řekla, že volvo se při předjíždění dostalo mimo vozovku a narazilo do stromu. K okolnostem a příčině havárie se minulý týden blíže nevyjádřila.

„Prověřování dopravní nehody stále probíhá. Je přibrán znalec z oboru silniční dopravy a čekáme na znalecký posudek, na jehož základě budou dále probíhat procesní úkony," komentovala aktuální vyšetřování.

Pomoc spoluhráčů

Fotbaloví činovníci ocenili postoj ostatních berounských hráčů, kteří jeli za volvem.

„Okamžitě poskytli první pomoc. Zachovali se výborně! Přitom jde o dvacetileté klučiny. Můžeme být na ně hrdi," uvedl po bouračce se zlomeným hlasem předseda oddílu.

Sbírka

Tělovýchovní jednota Granitol hned poskytla rodinám sportovců finanční pomoc a vyhlásila veřejnou sbírku. V současnosti je na kontě přes 53 tisíc korun.

„S postupujícím časem samozřejmě zájem opadá. Všem, kdo přispěli a přispějí, děkujeme," reagoval Nohejl s tím, že sbírka končí 30. června.