V péči lékařů ještě zůstávala ještě mladá žena, která byla plynem zasažena nejvíce a záchranáři ji proto převezli do Městské nemocnice v Ostravě, kde ve speciální komoře absolvovala hyperbarickou kyslíkovou terapii.

I ta by měla během středy ostravskou nemocnici opustit. 

„Šest pacientů jsme propustili již v pondělí a zbývající jsme pustili v úterý. Díky tomu, že u nich pominuly příznaky intoxikace, mohli odejít do domácího léčení," sdělil tiskový mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Egon Havrlant.

Žena trpěla bolestmi hlavy

V úterý měla jít domů i jednadvacetiletá žena, která se z otravy zotavuje v Ostravě. Podle tiskové mluvčí nemocnice se však ještě necítila dobře.

„Pacientka si ještě stěžovala na bolesti hlavy a únavu. Ráno prodělala další terapii a lékaři se rozhodli, že raději zůstane ještě jeden den pod dohledem. Pokud bude všechno v pořádku, měla by být propuštěna ve středu," řekla tisková mluvčí Městské nemocnice v Ostravě Magda Otáhalová.

Policie: Nemáme zahájeny úkony

Za otravu třinácti zaměstnanců může podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka zřejmě závada na plynovém vytápění, odkud se oxid uhelnatý dostal do místností v areálu.

Kvůli tomu naměřili hasiči v prostorách místy až dvě stě jednotek ppm, přičemž bezpečná hodnota, ve které se může ještě člověk pohybovat, je dvacet jednotek ppm.

„Při klasickém spalování jde oxid uhelnatý vzduchotechnikou mimo areál. Závada způsobila, že se dostal do areálu," uvedl Hošák s tím, že hasiči se na dalším vyšetřování budou podílet v případě, že je policie vyzve k součinnosti.

Ta zatím čeká na posudky od odborníků.

„V tuto chvíli nemáme zahájeny úkony pro žádný konkrétní trestný čin. Nic nenasvědčuje tomu, že by ve firmě došlo k protiprávnímu jednání. Další postup se bude opírat o posudky a zprávy odborníků," doplnila policejní mluvčí Marie Štrbáková.