„Na místě byla nalezena žena stěžující si na silné bolesti břicha. S podezřením na otřes mozku a zlomeninu pánevního okruhu byla letecky přepravena na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Olomouci," uvedl Zdeněk Hošák, mluvčí krajské záchranné služby.

Doslova letní počasí vylákalo k projížďkám i motocyklisty. U Horní Loděnice na Olomoucku došlo nedaleko čerpací stanice ke střetu motorkáře s autem. „Motorkář utrpěl vážné poranění dolní končetiny. Pacientovi zdravotníci aplikovali zklidňující léčiva a poté ho převezli do fakultní nemocnice," dodal Zdeněk Hošák.

Druhý z motorkářů, v tomto případě u Býškovic na Přerovsku, havaroval sám. Zraněný byl nalezen mimo komunikaci u motorky komunikující a bez viditelných zranění.

K několika dalším událostem na silnicích během pátku vyjížděli záchranáři po pádech cyklistů. Jako například u Hněvotína na Olomoucku. „Na místě byl nalezen muž, který spadl z kola. Během jízdy se mu do předního kola dostala taška a poté upadnul do příkopu. Pacient si po příjezdu zdravotníků stěžoval na silnou bolest ramene, taktéž utrpěl několik odřenin po celém těle. Po komplexní prohlídce a zajištění byl převezen k navazující nemocniční péči na oddělení urgentního příjmu FNOL," doplnil Hošák.

V celém Olomouckém kraji běžně každý den vyjíždí posádky k podobným případům a páteční pád z kola nebyl ojedinělý. 

(paš, kre)