Muž středního věku skončil v Mlýnském potoku v centru Olomouce v úterý večer.

Prý se procházel kolem vody a kvůli opilosti do ní spadl.

Z vody jej vytáhli přivolaní policisté.

"Na místo okamžitě vyrazili policisté pohotovostního a eskortního oddělení krajského ředitelství policie. Žena, která volala na tísňovou linku, jim ukázala místo, kde muže ve vodě spatřila. Držel se tam rukou za strom a marně zkoušel vylézt na břeh. Proud ho strhával zpět," popsala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté utíkali přes most na protější břeh, ke vstupu do Botanické zahrady, kde přelezli plot, doběhli k řece a muže za ruce vytáhli ven. Byl podchlazený a proto přivolali záchranku.

Čtyřicetiletý muž z Olomouce uvedl, že se procházel kolem potoka a kvůli podnapilosti sám spadl do řeky.

U Tovéře se stala nehoda při níž se srazilo osobní auto s koněm
Auto se u Olomouce srazilo s koněm. Zvíře nepřežilo, řidič se zranil

Podobný případ se stal v Olomouci v druhé polovině prázdnin. Náhodná kolemjdoucí si 23. srpna všimla batohu, jak plave na hladině Moravy a okamžik poté spatřila ve vodě muže, který spadl do řeky poblíž olomoucké Masarykovy třídy.

Přidržoval se usilovně kamenné zídky. Ven se dostal díky hasičům v záchranném člunu a hlavně pohotovému policejnímu psovodovi, která se k němu slanil a jistil jej u příkrého břehu. (das, kra)

K muži, kterému ve středu hrozilo utopení 
v řece Moravě, přispěchal jako první na pomoc psovod olomoucké policie Jaroslav Vávra (vpravo). Spustil se k němu na laně, přivázal jej ke břehu a čtvrt hodiny společně čekali na hasiče
Policejní psovod zachránil topícího se v Olomouci, pomohl tak už několika lidem