Po nehodě podle něj policisté na místě vyslechli jen řidiče automobilu a o událostech podali zkreslené informace.

V prohlášení policejní mluvčí Terezy Neubauerové, vydaném po nehodě v pondělí večer, stálo, že řidič osobního auta se snažil vyhnout prudce brzdícímu autobusu.

Při úhybném manévru se střetl s tramvají a vklínil se mezi obě vozidla.

Proti tomu se však řidič autobusu ohradil.

„S tramvají jsme jeli celou dobu vedle sebe, navíc dost pomalu. Už jen to, že mě dojela až později, je lež. Najednou se ozvala rána a mezi námi bylo napasované auto. Kde se tam vzalo, nikdo z nás neví, nejprve jsem si myslel, že jsem se srazil s tramvají," popsal nehodu řidič autobusu Luděk Mikiska.

Podle jeho slov se snažili s řidičkou tramvaje autu naopak pomoci, aby ho dopravní prostředky z obou stran nerozmáčkly.

„Pomalu jsme dobržďovali, abychom auto ještě víc nepřitlačili k tramvaji a nezdemolovali ho. Není možné, aby řidič brzdil a vyhýbal se mi, na vozovce nezůstala brzdná dráha ani po mně, ani po něm," dodal Luděk Mikiska.

"Jel rychle a chtěl se vymluvit"

S tím, že policie uvedla nepřesné informace, souhlasila i řidička nabourané tramvaje.

„Policisté nevyslechli ani jednoho z nás, jen řidiče osobního auta. Podle všeho, co se stalo, musel jet velmi rychle a svou verzi si vymyslel, aby se z toho nějak vymluvil," řekla řidička tramvaje.

Viděla navíc, jak na řidiče auta z tramvajového vozu někdo mával.

„Seděl tam kluk, který po nehodě tvrdil, že je řidičův bratranec. Už po cestě jsem viděla, jak měl vystrčené ruce z okna a mával. Je tedy pravděpodobné, že se řidič místo provozu okolo věnoval jemu," doplnila.

DPMO nehodu nekomentuje

Policie se během úterý k nehodě nevyjádřila.

„Nemám o událostech žádné bližší informace. Možná to bude řešit dopravní oddělení, kolega z něj má ale dnes dovolenou," sdělila k případu krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Okolnosti srážky nechtěl blíže komentovat ani Dopravní podnik města Olomouce. „Nehodu vyšetřuje policie," řekla tisková mluvčí podniku Martina Krčová.

Veronika Vimmerová