„Příběh Ježíše je fascinující. Ovlivnil miliony lidí na celém světě, byl inspirací pro nespočet umělců," ujišťuje autorka pásma písní Jarmila Beková.

Představení, která mísila několik žánrů, doplnily například videoprojekce nebo vystoupení tanečníků prokládané veršovanými výstupy.

„Na projektu se podílí asi stovka lidí napříč profesemi, věkovými kategoriemi i křesťanskými denominacemi," ujistila Jarmila Beková s tím, že své umělecké nadání ukázali profesionálové i amatéři. Sama autorka vystoupila s několika z celkem třinácti písní. Hlavní role Ježíše Krista se zhostil Vítězslav Šlahař.

Za prvním ročníkem Pašije 2016 stojí nezisková organizace Chermon, která vznikla primárně kvůli tomuto projektu. Zajišťovala již ale také další kulturní či kulturně duchovní akce. „Rádi bychom vytvořili tradici pašijových her a spolupracovali na dalších nejen hudebních projektech," ujistila autorka.

Výtěžek z celé akce, 100 tisíc korun, putoval na dobročinné účely, peníze připadly olomouckému Klokánku a Azylovému domu pro matky s dětmi.