„Zazpívám především swingové evergreeny, tedy to, čemu říkám nejslavnější melodie zašlých časů. Budou mezi nimi písně od Franka Sinatry, Deana Martina nebo Dukea Ellingtona. Nesnažím se slavné interprety imitovat, vždycky jsem na pódiu sám za sebe,“ přiblížil Kerndl a současně uvedl, že v Uničově zazní i pár skladeb z posledního alba Golden Evergreens.

Život třiašedesátiletého brněnského rodáka byl značně pohnutý. Vyučil se sice strojařem, ale následně vystudoval na hudební škole hru na klavír, a než se dostal ke svým oblíbeným žánrům, zpíval v trampské kapele Tomahawk. V sedmdesátých letech odešel na moře jako kytarista a sólista lodního orchestru.

"Pracoval jsem tam se třemi sty padesáti lidmi ze sedmatřiceti zemí světa. Všichni jsme si rozuměli, jeden od druhého jsme od sebe odkoukali to dobré,“ zavzpomínal Kerndl.

Na cestách zůstal čtyřiadvacet let a po návratu domů vystupoval s orchestrem Gustava Broma. Právě slavný kapelník označil Kerndla za „českého Sinatru“.

V roce 1995 zpěvák vyhrál boj s rakovinou hrtanu a vydal své první album Jazzový dům. Dnes jich má na kontě patnáct a v šuplíku už schovává další.

„Nová deska je hotová, ale chci ji vydat s větším časovým odstupem. Pro fanoušky bude zajímavá v tom, že obsahuje pouze původní skladby, na kterých jsem spolupracoval s jazzovým kytaristou Romanem Pokorným. Až na jednu výjimku jsem celé album nazpíval v češtině,“ prozradil Kerndl.

Zpěváka podpoří v Uničově čtyřčlenný orchestr, který jej pravidelně doprovází už od roku 1996. V případě nepříznivého počasí organizátoři koncert přesunou do sálu městského kina, kde začne o půl hodiny později.