Přehlídku tohoto oblíbeného hudebního žánru zahájí ve čtvrtek trumpetista Jaromír Hnilička se svou Jazzovou mší. Toto dnes již klasické dílo zazní v uničovské koncertní síni v podání Big Bandu Konzervatoře Brno a filharmonického sboru Beseda Brněnská. Trumpetová sóla odehraje samotný autor, trombonová pak Mojmír Bártek.

Páteční večer bude věnován komornímu jazzu. Při této příležitosti se malý sál městského kulturního zařízení promění v jazzový klub, ve kterém zahraje trio Gabriely Kolčavové. Zpěvačku doprovodí klavírista Radek Bagar a saxofonista Radim Hanousek.

„Pokud se jazzový klub bude posluchačům líbit, možná z tohoto setkání vznikne nová tradice a jazzový klub si získá stálé místo v kalendáři uničovských hudebních akcí," uvedl Marek Juráň z odboru kultury, školství a sportu v Uničově.

Sobota s Lipou

Víkendové koncerty budou patřit těm nejlepším slovenským jazzovým hráčům.

„V sobotu zahraje slovenský zpěvák, skladatel a organizátor hudebních festivalů Peter Lipa, který je zřejmě nejznámější a nejvýraznější osobností jazzové scény našich východních sousedů," uvedl organizátor akce Radek Vincour. Jeho muzikou vycházející ze spojení blues a jazzu se mohou nechat unášet návštěvníci sobotního koncertu pořádaném v kinosále.

Vrcholem uničovského Jazz(w)eeku bude koncert Laca Decziho a jeho skupiny Celula New York. Tento světově uznávaný hudebník se slovenskými kořeny okouzluje své fanoušky již několik desítek let a jeho trumpetová sóla jistě zaujmou i posluchače v uničovském kinosále.

Festival začíná ve čtvrtek končí v neděli. Lístky na jednotlivé večery lze koupit v předprodeji v městském informačním centru. V nabídce je také zvýhodněná permanentka na všechna vystoupení, která vyjde zájemce na tři sta korun.