Nechyběly svíčky, dopisy ani fotografie z koncertů.

„Neuvěřitelné, stále jsem to nevstřebal. Pro mě osobně to byl zatím nejsilnější zážitek v životě. Bylo úžasné vidět tolik lidí se stejnou vášní a láskou k jedné osobě, která nás všechny nějakým způsobem ovlivnila,“ uvedl pořadatel akce a zpěvák Petr Kadlec, který si na místě „střihnul“ hity jako Numb nebo Shadow of the day.

Skupina složená ze členů kapel Critical Acclaim, NSOS, Kowall Company, Brixtn a Cookies odehrála celkem jedenáct z těch nejznámějších hitů kapely Linkin Park.

Středověké Dobývání Moravské brány ve Veselíčku
Dobývání Moravské brány: zástupy rytířů, bitvy, dobroty i upálení Johanky

„V podstatě jsme absolvovali čtyři zkoušky a jednu, kde jsme vše zkompletovali, bylo to hodně hektické,“ shrnul Petr Kadlec s tím, že účast takového množství fanoušků ho doslova „dostala“.

„Zpočátku mělo jít o komorní akci, ale poté, co jsme ji avizovali na sociální síti, strhla se lavina. Museli jsme změnit místo konání, na to původní by se jich tolik nevlezlo,“ dodal s úsměvem pořadatel.

Zavzpomínat na frontmana světoznámé kapely přijeli fanoušci z Karviné, Pardubic, Prahy, ale i ze Slovenska.

„Bylo to úžasné! Přijela jsem z Unčic s tátou a mámou, kteří na kapele Linkin Park vyrostli. Nečekala jsem, že se s Chesterem přijede rozloučit tolik lidí a těší mě, že jsem toho mohla být součástí. Moc za to pořadatelům děkuji,“ uvedla jedna z návštěvnic, třináctiletá Ema Kačírková.

Ela Debska se vrátí do Přerova
Ela Debska se vrátí koncertovat do Přerova. Už v sobotu

Slzy v očích

První platonickou láskou byl Chester Bennington i pro Denisu Sohrovou z Přerova.

„Linkin Park jsem začala poslouchat ve dvanácti letech. Vzpomínám si, že můj pokoj byl doslova „polepený“ plakáty s Chesterem. Zpráva o jeho smrti mě proto velmi zasáhla. Do konce života budu litovat toho, že jsem propásla jejich červnový koncert v Praze,“ řekla smutně.

Pietní místo, kde mohli lidé zapálit svíčku nebo nechat vzkaz zesnulému frontmanovi se začalo plnit už před začátkem akce.

„Byl jich tu nespočet. Některé mě hodně dojaly. Nechal jsem si je na památku. Ještě v deset hodin večer jsme seděli s těmi, kteří vydrželi a povídali si. Nikdy na to nezapomenu,“ uzavřel Petr Kadlec s tím, že nejsilnější moment při koncertě pro něj byl, když viděl slzy v očích těch, kteří se přišli s Chesterem Benningtonem rozloučit.

Součástí koncertu byla i dobročinná sbírka pro Linku bezpečí České republiky. Ta celosvětově podporuje prevenci sebevražd. Vybráno bylo přes 12 tisíc korun.

Skladby, které na koncertě zazněly:

Leave Out All The Rest
Crawling
Iridescent
Shadow Of The Day
In The End
Castle Of Glass
Waiting For The End
Breaking The Habit
Final Masqarade
Numb
One More Light

Ilustrační foto
Tropy o víkendu trochu poleví, pak se zase vrátí