Olomouc bude jediným městem v České republice, které letos zpěvačka navštíví v rámci světového turné k nově vydanému rockovému albu.

Hlas metalové královny zazní 17. října ve Sportovní hale Univerzity Palackého.

„Iniciativa koncertovat v Olomouci vyšla od samotné Tarji Turunen. Zná se totiž s jedním z členů skupiny Yes, která u nás na festivalu také hrála a začínala tu dokonce světové turné. Od nich se Tarja dozvěděla, že Olomouc je pro takový koncert skvělá a že jejich následná koncertní šňůra byla úspěšná. Přála si proto odstartovat své světové turné na podzim právě u nás v Olomouci," uvedl Josef Kořenek z pořádající agentury Petarda Production.

Zdroj: Youtube

Ve Zlíně beznadějně vyprodala tři koncerty

Své sympatie pro Českou republiku dala metalová diva najevo už na dubnovém koncertu ve Zlíně, kde vystoupila spolu s filharmonií Bohuslava Martinů.

Pro obrovský zájem publika zahrála se zlínskou Filharmonií ještě na dvou koncertech. „Pro filharmonii to byla velice pěkná spolupráce.

Řekl bych, že to pro náš orchestr bylo takové zpestření. Paní Tarja je moc sympatická a talentovaná zpěvačka a okamžitě se s námi sladila. Všechny tři zlínské koncerty byly beznadějně vyprodané a myslím, že i v Olomouci se diváci mají na co těšit," řekl Josef Němý, ředitel zlínské Filharmonie Bohuslava Martinů.

Pro návštěvníky pátého ročníku festivalu Rocková Olomouc by měl být tento unikátní koncert velkým lákadlem.

Už v předchozích letech se na programu akce objevila jména rockových legend, jakými jsou například kapela Deep Purple, Status Quo nebo YES.