Od 16. března do úterý 1. dubna máte možnost se v galerii U Mloka, kině Metropol, Jazz Tibet Clubu a Uměleckém centru Univerzity Palackého seznámit s tím nejzajímavějším z francouzské filmové a hudební produkce současnosti.

„Letošní ročník je ve znamení frankofonního filmu, nabídneme však také koncert originálního kvarteta Les Trappetistes a rozhlasové pořady nazvané Oh la la, kde se představí ředitelka Francouzského centra v Olomouci a organizátorka přehlídky Florence Micheletová,“ uvedla za pořadatele Zuzana Lindovská.

Právě hudební magazín vysílaný na vlnách Českého rozhlasu Olomouc odstartuje v neděli v 18.30 letošní program.

Na přípravě festivalu spolupracuje Francouzské centrum také s občanským sdružením Pastiche Filmz, kterému se pro letošní ročník podařilo zajistit skutečnou lahůdku – držitele Zlaté palmy z festivalu v Cannes.

Autobiografii šéfeditora časopisu Elle Jean-Dominiqua Baubyho nazvanou Skafandr a motýl navíc zdobí cena Britské filmové a televizní akademie za nejlepší scénář a čtyři nominace na Oscara.

„Při výběru filmů jsme měli volnou ruku a v případě tohoto titulu jsme se s organizátory přehlídky naprosto shodli. Snímek sice vyvolal rozporuplné reakce a někteří ho dokonce označují za prvoplánový ‚doják‘, ale přinejmenším jméno režiséra Juliana Schnabela zaručuje vysokou kvalitu,“ uvedla za Pastiche Filmz Veronika Klusáková. Projekce se uskuteční 1. dubna ve 20 hodin.

Externí odkazy:

Pastiche Filmz

Jazz Tibet Club

Kino Metropol

Galerie u Mloka