Tu herec přijede 8. prosince představit do olomouckého Divadla na Šantovce.

Nejen o plánovaném představení se rozpovídal pro Olomoucký deník.

Do Olomouce přijíždíte s představením Nebyla to Pátá, byla to Devátá, která láká na originální zápletku s manželským trojúhelníkem. Podobné téma tady už bylo mnohokrát, v čem je tedy zrovna tato hra tak originální?
Jedná se o hru s překvapivým koncem, takže nemohu nic prozradit dopředu. Snad jen to, že hraji tlumočníka Prokopa, Rudolf Hrušínský s Janou Švandovou manželský pár a ještě prozradím, že tam mám postelovou scénu právě s Janou Švandovou. A víc už nic nepovím. Přijďte se podívat.

Josef CardaJaký je váš vztah k Olomouci? Hrál jste už někdy v Divadle na Šantovce?
Do Olomouce jezdím velice rád. V Divadle na Šantovce jsem vystupoval několikrát a nyní se těším, že snad dorazíme na představení dříve a stačím nakoupit v Galerii Šantovka vánoční dárky. Je celkem praktické mít divadlo v nákupním centru.

V jakých představeních Divadla Bez Zábradlí vás mohou diváci ještě vidět? Máte nějaké oblíbené, na které byste čtenáře rád pozval?
Oblíbeným je pro herce vždy poslední nazkoušené představení, u mě je to tedy momentálně Garderobiér. Hraji nicméně rád i všechny ostatní kousky, protože v divadle bývá vždy plno a diváci se baví. Například Blbce k večeři, kterého hrajeme dvacet let, viděli někteří lidé i vícekrát a rádi se vrací. Měli jsme už i sedmisté padesáté představení. Vidět mě můžete také v představeních Kdes byl(a) dnes v noci, Bez roucha, Jistě, pane premiére, Terasa, 2× Woody Allen nebo Indická banka. Účinkuji také v muzikálu Studia DVA Hello Dolly.

A co vaše televizní tvorba? Obligátně se musím zeptat, jestli neplánujete comeback pořadu Tele Tele.
Comeback není potřeba. Pořad běží v pozdních večerních hodinách každý den a své diváky si stále nachází. Stále mě zastavují i mladí lidé a přehrávají scénky z pořadu z předešlého večera. Novou show nechystáme, kluci mají svojí Partičku a já bych časově podobně náročné natáčení nestíhal. Televizní diváci mě mohou vidět v Cestách domů nebo v seriálu Bezdružice, na obrazovky se také chystá seriál Opilé kuře.

Blíží se Vánoce, budou ty vaše odpočinkové?
Vánoce budu mít letos pracovní, 22. prosince máme totiž v Divadle Bez Zábradlí předpremiéru hry Art. Štědrý den jistě strávím s rodinou, ale svátky už opět v divadle.

Autorka: Kateřina Černohorská