Scéna, která má za sebou první rok mezi olomouckými kulturními stánky, chce i tentokrát těšit návštěvníky kvalitními tituly a slavnými hereckými tvářemi.

„Důležitým kritériem při výběru inscenací je vyváženost. Proto nabídneme divákům řadu komediálních kusů, ale zkrátka nepřijdou ani milovníci náročnějších žánrů," naznačila manažerka Divadla na Šantovce Petra Němečková.

Po prázdninách čeká na diváky mnoho zajímavých setkání s populárními herci. V představení Divadla Ungelt Růžové brýle dorazí František Němec a Petr Kostka s hrou Pan Halpern a pan Johnson nebo se budeme moci nechat okouzlit Miroslavem Etzlerem v hlavní roli inscenace Červená Divadla v Řeznické.

„Skvělým počinem jsou představení Divadla A. Dvořáka v Příbrami, které jsme doposud v Olomouci neměli možnost shlédnout a jež doprovází pověst toho nejlepšího, co se na českých jevištích odehrává. Setkáme se v nich například se Simonou Stašovou, Bohumilem Kleplem, Evou Holubovou či Oldřichem Víznerem," prozradila Petra Němečková.

Živelný a improvizovaný humor přiveze také Divadlo Vizita v čele s Jaroslavem Duškem a pozadu nezůstane ani Divadlo Ypsilon v podání pánů Dejdara, Lábuse či Nového.

„Ti u nás vystoupí s představením Pánská šatna aneb Improvizace v Ypsilonce. Diváci si tak vychutnají hru plnou improvizačních nápadů, spontánní atmosféry a jedinečného propojení herců a publika," doplnila.

Divadlo na Šantovce chystá na následující sezónu dvacítku inscenací. Divadelní nadšenci si mohou vybrat jednu ze čtyř předplatitelských skupin, které budou v prodeji do 15. srpna.