„Chtěli jsme divákům nabídnout rodinné představení. Titul, který pobaví jak dětské, tak dospělé publikum," uvedl režisér Zdeněk Vévoda. Vysvětluje, že se jedná o roztomilé pohádkové dobrodružství, ve kterém je trojice přátel – tučňáků vystavena velké potopě světa.Divadlo na cucky uzavře sezónu pohádkovým titulem

„Na Noemově arše je ale místo jen pro dva exempláře od každého zvířecího druhu," prozradil hlavní zápletku Vévoda. Podle něj je inscenace postavena na situačním humoru, zábavných hudebně-tanečních číslech i otázkách, nad kterými si budou lámat hlavy nejen nejmenší diváci.

Autor hry Ulrich Hub se tvorbě pro děti a mládež úspěšně věnuje již několik let. Evropské renomé získal právě díky groteskám Tučňáci na arše, Tučňáci koláč nesvedou, Nathanovy děti, Klokan a ty nebo Zvířátka na letišti.

Tučňáci na arše měli českou premiéru v roce 2010 v Západočeském divadle v Chebu a od té doby je do svého repertoáru zařadila také divadla v Jihlavě, Liberci, Chebu, Ostravě nebo v Pardubicích.

„Z Hubových her nás oslovila právě tato především díky tématu. Mimo to, že autor s jistou mírou nadsázky popisuje starozákonní příběh, vyzdvihuje hodnotu opravdového přátelství. A právě o přátelství, které nezničí ani velká potopa, chceme dětem hrát," doplnila dramaturgyně Barbora Schneiderová.

První premiéra se uskuteční v sobotu 18. června od 20 hodin, druhou premiéru pak divadlo naplánovalo o den později, v neděli 19. června od 14 hodin. Vstupenky v ceně 70 korun je možné rezervovat online na webu divadla www.divadlonacucky.cz. Představení je vhodné pro děti od 6 let.