Zahraniční hvězdou, na kterou se návštěvníci mohou těšit, bude Paul Lamb & The King Snakes, držitelé ceny British Blues Awards 2015 za hru na foukací harmoniku.

„Paul Lamb je jeden z nejlepších hráčů na foukací harmoniku a bude hlavní hvězdou festivalu. Vystoupí ve 22 hodin," říká spolupořadatel hudební přehlídky Zbyněk Václavík.

BluesRockAlive se koná už druhým rokem, poprvé však v Olomouci.

„První ročník byl loni ve Velkých Němčicích, letos jsme chtěli dobrou muziku dostat do většího města. Návštěvníkům nabídneme dvě scény. Ta bluesrocková bude uvnitř klubu a rocková na venkovním pódiu. Osobně se těším na Paula Lamba, ale je tam i spousta místních kapel, které lidé znají, takže určit si každý najde to svoje," míní spoluorganizá­tor akce.

Kromě britského muzikanta a jeho kapely na přehlídce vystoupí taky kytarista Marek Wolf, hráč na foukací harmoniku Erich Boboš Procházka, olomoucká kapela Bluesberg a Martin Ketner & Trouble Heroes či špička české crossover scény Dark Gamballe.

Punk i melodický rock pro dospělé

Příchozí se ale mohou těšit i na legendární punkovou kapelu Nšoči, Pepu Lábuse a spol., po třiceti letech obnovenou kapela Dryas, vyškovské Fernet Blues nebo Black Tiger, legendu olomouckého hard – rocku, kterou doplní brněnská rocková kapela Bixley.

„Na koncert se těšíme. Jsme z poloviny olomoucká kapela, takže hrát v Olomouci je vždycky fajn," míní Jan Trbušek, zpěvák kapely Black Tiger.

Říká, že jsou jedinou kapelou v České republice, která hraje takzvaný melodický rock pro dospělé, což je melodická verze hard – rocku.

„Budeme hrát to nejlepší z naší tvorby, zazní i nějaké nové věci, protože plánujeme vydat novou desku. Od začátku roku máme nového kytaristu, takže vlastně vystoupíme i v nové sestavě," doplňuje Jan Trbušek.

Festival v olomouckém Sklubu startuje ve v sobotu dopoledne.

Rocková scéna ožije v 11.30, bluesová ve 14 hodin, vstupné přijde v předprodeji na 590 korun, na místě jej lidé koupí za 790.

„Nově chystáme i to, že si lidé budou moc koupit sólo vstupenky jen na venkovní podium nebo na vnitřní bluesové podium," doplňuje Zbyněk Václavík.

Více informací na www.bluesrockalive.cz 

BluesRockAlive 2016

Stage 1 – BLUES S-KLUB

14:00 Bloosers

16:00 WM Band

18:00 M.Ketner

20:00 Marek Wolf

22:00 Paul Lamb

23:00 Bluesberg

Stage 2 – ROCK (venkovní)

11:30 Dryas

13:00 Bixley

15:00 Nšoči

17:00 Dark Gamballe

19:00 Pepa Lábus

21:00 Black Tiger