„Teď to muselo přijít před našimi fanoušky a jsme rádi, že jsme jim takhle udělali radost," prohlásil Martin Vyrůbalík.

Jak důležitá je to pro vás výhra?
Hodně, ale hlavně si myslím, že důležitý byl především ten výkon mužstva, který v posledních zápasech nebyl takový. Dnes to byl hlavně týmový výkon a byli jsme za to odměněni třemi body. Musíme si toho vážit a takhle chodit do každého zápasu.

Na čem jste nejvíc pracovali, abyste po čtyřech prohrách znovu začali vyhrávat?
V Pardubicích to vypadalo, že jsme nepracovali vůbec na ničem. Uvědomili jsme si ale, že se musíme vrátit k tomu, co jsme hráli ještě před reprezentační přestávkou. Hrát urputně, všechno dohrávat a hrát zkrátka naplno, jak se v extralize má. Ty poslední zápasy před přestávkou taky nebyly úplně ideální, ale zase se ty výkony daly nějak hodnotit. Teď to muselo přijít před našimi fanoušky a jsme rádi, že jsme jim takhle udělali radost. Musíme to přenést dál.

Oba góly dali obránci. Byl to zápas olomoucké defenzivy?
Myslím, že musíme hodně poděkovat Trvkovi (Jiří Trvaj, pozn. red.), který toho hodně pochytal a hlavně to z něj nevypadávalo, takže neměli žádné těžké dorážky. Patří mu za to velký dík a bude za to určitě odměněný, bude muset dát něco do kasy (směje se).

Vy jste dal už svůj třetí gól sezony. Cítíte se lépe, když vám to tam začalo padat?
Já to beru spíš tak, že počítám spíš vítězství. Možná trochu jsem řešil ten svůj první extraligový gól, který jsem dal proti Slavii. Pak už se člověk trochu uklidní a je rád, že i mužstvu trochu přispěje. Dneska, když dali obránci góly, tak taky dokázali přispět mužstvu. Musím ale zdůraznit, že to byl týmový výkon a je jedno, kdo ty góly dá.

Martin Cibák prodloužil smlouvu do konce sezony. Jak moc je důležité, že v týmu zůstává nejlepší střelec?
Myslím, že Cibi je nejen na ledě, ale i v kabině hodně důležitá osoba. Buďme rádi, že tady zůstal, a já věřím, že s ním i s ostatními kluky tady něco dokážeme, že budeme jako mužstvo šlapat a že na nás budou diváci hrdí.