„Jsem rád, že klukům pomůžu, ale nikdo se nedívá na to, kolik má bodů. Hrajeme jako mužstvo," říká zanedlouho pětatřicetile­tý bek.

Sezona se blíží k závěru a vám se začínají dařit přesilové hry. Už jste na ně našli recept?
Přesilovky trénujeme pořád, ale předtím to bylo kostrbaté, nebyli jsme schopni dostat se ani do pásma. Teď už se tam udržíme, důležité je, že vyhráváme první buly a pak už se ten vzorec nějak sehraje. Tentokrát nám pomohl 
i šťastný gól.

V čem byla změna, že jste se tentokrát dostali do rychlého vedení?
Konečně jsme udělali, co jsme si řekli. Vždycky jsme si vykládali v kabině, že na ně vletíme už od začátku, ale vůbec to tak nebylo. S Pardubicemi každý hodnotil, že to byla hrůza a děs. Tentokrát jsme to chtěli urvat v první třetině. Poslední zápasy jsme nedali první gól, pořád jsme to jen otáčeli a dotahovali, to nás stojí moc sil. Teď už to vyšlo.

Po více než měsíci jste udrželi čisté konto, ceníte si toho?
Já to neřeším, zeptejte sespíše Braňa (Konráda), ale ani ten to možná neřeší (smích). Nás těší zejména tři body, které jsme dlouho neuhráli. Mít za víkend pět bodů je paráda. Zase máme trošičku klid. Doufáme, že co chceme uhrát, uhrajeme.

Překvapily vás Karlovy Vary svou pasivitou? Po dvou třetinách vystřelily jen čtyřikrát 
a působily odevzdaně.
Hlavně jsme se soustředili sami na sebe. Důležité bylo, že jsme dali každou třetinu gól 
a žádný nedostali. Protože my jsme schopni dostat soupeře dostat do hry…

Nebyli jste trochu nervózní 
v poslední dvacetiminutovce, kdy hosté začali vystrkovat růžky? Za Konrádem tam zvonila i tyčka.
No, vedení 2:0, jak se říká, je asi nejhorší. Dostanete gól, znervózníte a může to být hned 2:2. Chtěli jsme dát třetí pojišťovací gól, ať je klid. Jenom dobře.

Kaňkou však je, že jste bohužel přišli o Knotka a Húževku.
Nevím, jak Honza Knotek, ale snad se dá zbytek dohromady. Nějaké naražení nebo nastřelení, to máme každý. Doufejme, že někdo z nich bude v pořádku.

Vám osobně se letos daří bodově. Změnil jste něco ve vaší hře?
Ne, nezměnil jsem nic. Jsem rád, že klukům pomůžu. Chodím často na přesilovky, teď nám to tam párkrát spadlo, ale nikdo se nedívá, jestli má dvacet, nebo třicet bodů. Hrajeme jako mužstvo, pokud tak hrát nebudeme, nebudeme ani sbírat body. Tak to je.