Naopak na druhé straně Vodný přihrávkou zpoza branky našel Řípu a ten mířil jen do Hrubce. Kohouti měli dokonce výhodu dvojnásobné přesilovky.

Během ní zůstal Herman zcela sám před brankou, ale bekhendem mířil nad. V pokračující přesilovce pět na čtyři se do nadějné střelecké pozice dostal Vodný, jenže mířil do třineckého gólmana.

Turbo a dva góly

Po přestávce Hanáci zapnuli turbo. Húževka střílel z úhlu od mantinelu a Hrubec se musel červenat. Poté Mora hrála přesilovku, kterou bleskově využila.

Po bleskové souhře prvního útoku Herman střílel do prázdné branky.

Olomoucké vedení ještě mohl zvýšit Pekr, ale z brejku mířil vedle. Do nadějné šance se při vlastním oslabení dostal Herman, jenže při zakončení zlomil hokejku.

Oceláři byli pěkně rozhozeni, což jen potvrdila jejich dvojnásobná přesilovka, která trvala 106 sekund. Třinečtí hokejisté však s touto výhodou naložili hodně mizerně a nedostali se do jediné šance.

Na začátku třetí třetiny se puk náhodně odrazil k Hermanovi, který mířil do tyče. V dalším průběhu už si olomoučtí hokejisté dvougólový náskok pohlídali a základní část završili tříbodovým ziskem.

HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Húževka (Skladaný), 22. Herman (Buc, Holec). Rozhodčí: Mrkva, Pešina – Polonyi, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 4469.

Třinec: Hrubec – M. Doudera, L. Doudera, Nosek, Roman, Hrabal, Stehlík, Adámek, Galvas – Jašek, Kopecký, Tybor – Dravecký, Kreps, Svačina – Rákos, Polanský, Adamský – Matuš, M. Kovařčík, Rufer. Trenéři: Dopita a Mucha.

Olomouc: Konrád – Skrbek, Vyrůbalík, Škůrek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek – Buc, Herman, Holec – Eberle, Řípa, Vodný – Skladaný, Húževka, T. Mikúš – Pekr, Rác, Kucharczyk. Trenéři: Venera a Tomajko.