Vaše hokejové aktivity už mají několikaletou tradici. Jak se amatérskému hokeji vede?

Šmatlácká hokejová liga se za šest sezon své existence stává stále populárnější. Je to soutěž naprostých amatérů, kteří nikdy neměli se závodním hokejem zkušenosti a své dovednosti získali pouze vlastním úsilím. Třeba na rybníku nebo při večerním pronájmu zimního stadionu.

V čem je rozdíl oproti ostatním ligám?

Od jiných soutěží se liší hlavně pečlivou kontrolou každého hráče a ověřením na svazu ledního hokeje. Cílem je zabránit vstupu bývalým registrovaným hráčům, proto „Šmatlácká hokejová liga". Ovšem i tito hráči mají co ukázat a každým rokem zvyšují úroveň soutěže.

Kde všude se daly dohromady týmy pro tuto ligu?

Celá soutěž se hraje převážně na zimním stadionu v Uničově, kam dojíždí mužstva z Prostějova, Olomouce, Litovle, Mohelnice, Libiny, Újezdu u Uničova, Uničova a jeho okolí. Do tohoto ročníku se přihlásilo 12 týmů.

Má Šmatlácká liga svého favorita?

Z historického hlediska je dominantním týmem Kódl Team, který po založení soutěže vyhrál všech pět sezon a pokořen byl až v poslední sezoně mužstvem HC Válec Olomouc. Tato dvě mužstva budou i v nadcházejícím ročníku patřit mezi hlavní favority.

Do soutěže se registrovali také nováčci. Kdo ze zkušených hráčů je může nejvíce potrápit?

Součástí Kódl Teamu je zatím nepřekonatelný útočník Karel Dohnal, který zvítězil v kanadském bodování v každém z odehraných ročníků, a jeho náskok na druhého v pořadí byl celých 65 bodů. Ve střelcích také dominuje s náskokem 51 branek na druhého. (she)