Do zápasu jste nevstoupili ideálně, ale povedlo se vám výsledek otočit a zvítězit 3:2. Jak hodnotíte souboj s Libercem?

Myslím, že jsme hráli celkem solidně, ve třetí třetině jsme se celkem zbytečně stáhli dozadu a po tom gólu jsme začali být trošku nervózní. Ale chválabohu, že jsme ten závěr ustáli.

Liberec už v play-out nemá o co hrát. Bylo to na jejich výkonu znát?

Věděli jsme, že nám ty body zadarmo nenechají a že si je budeme muset vydřít. Byly to vydřené body. Liberec neměl nůž na krku, takže se mu hrálo jednodušeji. Přišli si zahrát hokej a celkem dobře kombinovali. Bylo na nich vidět, že čekají na závěr sezony a hrají v klidu.

Zdroj: DENÍK/Stanislav Heloňa

Poprvé od 9. ledna jste zvítězili za tři body. Co to pro vás znamená?

Do dalších zápasů sebevědomí půjde nahoru, musíme dál vyhrávat a čekat, co bude. Teď musíme vyhrát každý zápas a věřit, že Karlovy Vary zakopnou. Máme je i doma, ale musíme se spoléhat i na naše soupeře, že jim seberou body. Nemáme to ve svých rukou, ale musíme se dívat hlavně na sebe, abychom každý zápas vyhráli.

Pokud ztrátu sedmi bodů nedoženete a baráži se nevyhnete, tak bude především důležité dobře naladit formu a dostat se na vítěznou vlnu?

Pokud se nám nepodaří Vary přeskočit, tak je důležité, abychom vyhrávali. To sebevědomí půjde dál nahoru. Máme hodně zraněných hráčů a je potřeba, že až se vrátí do mužstva, tak aby přišli do pohody a rychleji se do toho dostali.

Vy jste se postupně stal jedním z největších lídrů týmu. Máte jasno, kdy se u vás sezona zlomila takto pozitivně?

Hodně lidí si dělá srandu, že jak se mi narodil syn, tak se mi začalo dařit a přišla ta pohoda. Nevím, já se snažím hrát pořád stejně a možná je to tím, že jak je teď hodně zraněných hráčů, tak mám více prostoru.

Jak jste se sehrál se spoluhráči v prvním útoku?

První zápasy to trvalo, a stává se to tak většinou, než si sedneme. Poslední zápasy je to dobré a už víme, kdo se kde pohybuje. Doufám, že nám to tak půjde i dál.