Zkušený gólman si však více než vychytané nuly cenil vítězství nad Libercem v poměru 2:0, díky kterému Mora přerušila sérii čtyř extraligových porážek v řadě.

„Že bych ty nuly počítal, to vůbec," mávl rukou čtyřicetiletý Jiří Trvaj, který byl vyhlášen nejlepším hráčem Mory.

Vychytal jste premiérové čisté konto v dresu Olomouce, je to pro vás důležitý okamžik?
Ta nula? To ne. Důležité jsou dneska tři body, protože už je to dlouho, co jsme vyhráli naposledy. Dnes jsme to potřebovali a po tom předvedeném výkonu za celý zápas jsme si to naprosto zasloužili.

Vy už svá čistá konta ani nepočítáte?
Že bych ty nuly počítal, to vůbec (usmívá se). Samozřejmě, že pokud se zápas vyvíjí tak, že vedeme 2:0, tak člověk chce zápas vychytat s nulou proto, abychom jej dohráli v klidu.

Byla to pro vás obtížně vychytaná nula?
Celý zápas jsme hráli výborně dopředu i dozadu, nepouštěli jsme je do žádných vyložených šancí. Jedinkrát tam jeli dva na jednoho ve druhé třetině, ale jinak jsme je do šancí nepouštěli. Všechny střely jsem viděl a nebyl problém je chytit.

Měl jste největší obavy o čisté konto při libereckých přesilovkách ze závěru třetí třetiny?
Ono to bývá v závěrech zápasů ošidné. Člověk si říká, že vedeme 2:0, je sedm osm minut do konce, jenže padne jeden gól a všechno je jinak. My jsme se zbytečně nechali vyloučit a dali jsme soupeři ještě takovou šanci zápas zdramatizovat. Kluci ta oslabení ale výborně ubránili.

V čem byl výkon týmu proti Liberci jiný oproti předchozím nevydařeným zápasům?
Nechci říct, že jsme v těch předchozích zápasech nebojovali. Dneska to bylo takové opatrnější, Liberec přijel se zabezpečenou obranou, od začátku jsme se do nich tlačili, bojovali jsme všichni naplno a výsledek je pro nás příznivý.

Jak jste si užil ovace zaplněného stadionu, který skandoval vaše jméno?
Je to krásné, fanouškům patří dík, fandili celý zápas, od první do poslední minuty.