„Mrzí mě, že jsme ve třetí třetině už nebyli tak hladoví a prohráli jsme ji 0:1. Většinou totiž jak utkání končí, tak další začíná," našel jedinou kaňku na výkonu svého týmu olomoucký trenér Petr Fiala.

Domácí hned v úvodu šli do vedení, když Kucharczyk zužitkoval Hamplovu přihrávku zpoza branky. Medvědi měli výhodu dvou přesilovek, ale odehráli je tak mizerně, že ani neohrozili olomouckou branku.

Pak hru zcela ovládli olomoučtí hokejisté.

„Na naši branku se hnal jeden útok za druhým. Chtěli jmsme si vzít time. Pak přišla přesilovka, takže jsme si to rozmysleli a byl z toho výsledek 0:3," řekl berounský kouč Aleš Totter.

Domácí se nejprve prosadili zásluhou Švaňhala po nájezdu dva na jednoho. V 18. minutě se svého premiérového gólu po kombinaci celého útoku dočkal Heža. Těsně před přestávkou ještě Kucharczyk těsně přestřelil berounskou svatyni.

Hned po patnácti sekundách druhé části se trefil Pekr a vyhnal Bendu z branky. Náhradník Kůdela však čisté konto udržel jen 45 sekund. Z dorážky se prosadil Diviš.

Zápas připomínal exhibici. Domácí se snadno dostávali do přečíslení a měli spoustu šancí. Skóre se měnilo až při dvojnásobné přesilovce, kdy se k tyči trefil Bartoň.

Z tribun se začalo ozývat skandování: „Deset, deset."

V polovně zápasu hosté podruhé prostřídali gólmany, když si Kůdela poranil nohu. A Kohouti Bendu nešetřili. Selingr sice puk pořádně netrefil, ale kotouč i tak skončil v berounské svatyni. Na 8:0 po další kombinaci až do prázdné zvyšoval Kucharczyk.

„Mohli jsme vést i výraznějším rozdílem," přiznal Fiala.

Třetí dvacetiminutovka se dohrávala jen z povinnosti a domácí polevili. Hra se rázem vyrovnala a do šancí se dostávali i Středočeši. Ti se jediného gólu dočkali těsně po přesilovce.

To bylo ale jediné pozitivum ze strany Medvědů.

„Stydím se za výkon, který jsme předvedli. Byla to dobrá facka pro naši organizaci. Všichni si uvědomí, co mají dělat a jak máme pracovat," věří Totter.

HC Olomouc – Medvědi Beroun 8:1 (3:0, 5:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Kucharczyk (Hampl, Nedbálek), 13. Švaňhal (Řípa, Pekr), 18. Heža O. (Rác, Vodný), 21. Pekr (Řípa, Herman), 21. Diviš (Valenta, Švaňhal), 29. Bartoň (Řípa, Ondrušek), 37. Selingr (Švaňhal, Diviš), 38. Kucharczyk (Houdek, Kucsera) – 55. Hošťálek.

Rozhodčí: Kubičík – Jureček, Rychlý. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:0. Diváci: 866.

HC Olomouc: Kašík – Bartoň, Ondrušek, Lhotský, Valenta, Cartelli, Nedbálek, Houdek, Staněk – Pekr, Řípa, Herman – Švaňhal, Diviš, Selingr – Kucsera, Kucharczyk, Hampl – Rác, Heža, Vodný.

Beroun: Benda (21. – 33. Kůdela) – Bárta, Kořínek, Vítek, Hertl, Ruprecht, Jebavý – Kubeš, Doležal, Padělek – Trojan, Hošťálek, Meidl – Vostřák, Karpov, Klhůfek – Pavel, Palaščák – Pour.