V předchozích desíti duelech na ledě soupeřů přitom Kohouti vyhráli pouze dvakrát. V neděli v Pardubicích však Dynamu nedali šanci 
a ve středu v přestřelce vyloupili poslední Karlovy Vary.

„Jsme spokojeni se třemi body, ty jsme z Varů chtěli dovézt, protože tam vyhrávají 
i týmy, které nás stíhají. A pokud jsme chtěli udržet naději na šestku, bylo jasné, že musíme taky bodovat, jinak by to byla škoda. Ale co se týče výkonu, nebyl to úplně nejlepší zápas, v Pardubicích jsme hráli líp. Ale ono to tak bývá, každý zápas je jiný," neláme si hlavu Zdeněk Venera.

Na západě Čech to přitom dlouho vypadalo na vyrovnanou partii. Energii ve druhé dvacetiminutovce stačilo pět minut na to, aby otočili stav utkání na 2:1 a dostali se do herní pohody.

„Úplně nervózní jsme nebyli, protože přetahovanou o výsledek míváme skoro každý zápas. Nicméně musím říct, že do vyrovnání tam určitá obava o výsledek byla," přiznává trenér pátého celku tabulky.

Nakonec však Mora zabrala a díky pěkným brankám zaslouženě zvítězila.

„Pět nastřílených gólů je dobrých, ale nemůžeme z toho nic vyvozovat nebo si nějak vyskakovat, protože Vary dostávají nejvíce gólů z celé extraligy. Jestli je to doklad toho, že jsme se rozstříleli, nebo je to tím, že jejich obrana není bůhvíjaká, to ukáže čas. Kéž by to první. Možná to ukáže vlastně už zítra Liberec," směje se Venera.

Slušná marodka

Do smíchu však osmapadesátiletému lodivodovi už není, když se zamyslí nad marodkou svého týmu.

„Máme teď hodně hráčů zraněných," mrzí Veneru.

K Tomáši Vošvrdovi, jehož trápí přitahovač třísla, se totiž přidal i Tomáš Valenta. Obránce, který však v Karlových Varech nastoupil ve čtvrtém útoku, si pro změnu poranil koleno.

„Tím, že hrál Tomáš v útoku, je jasné, že naše situace není optimální. Byl bohužel vyloučen na dvě plus deset minut a zároveň se při tom zákroku zranil. Čekáme na vyšetření, ale nevypadá to, že by v dohledné době mohl nastoupit do zápasu," prozrazuje olomoucký kouč.

Že by na Liberec vyrukovali Kohouti opět s obráncem 
v útočné formaci, se však již příliš čekat nedá.

„Teď už máme jen sedm beků včetně Davida Škůrka, tak uvidíme," usmívá se Venera a dodává: „Třeba se někdo z útočníků naopak zase uzdraví." Oním vyléčeným by měl být Matěj Pekr, který absolvoval středeční trénink bez úlev.

Návrat Jergla?

V záloze pořád zůstává Aleš Jergl, který momentálně hraje za Jihlavu. V případě jednadvacetiletého forvarda je však situace komplikovanější.

„Varianta s Alešem je ve hře taky, ale v momentě, kdy nastoupí na jeden zápas za nás, už by se nemohl vrátit zpátky do Jihlavy. Takže je škoda si tu možnost teď vystřílet, protože tam má své místo, hraje stabilně a dokud nebude úplná nouze, tak mu nebudeme v dalších startech v první lize zabraňovat. Ještě to není až tak akutní, že bychom k tomu museli přikročit," uzavírá Zdeněk Venera.