Vedení klubu tak reaguje na rozsáhlou marodku útočníků. V této sezoně si již nezahraje Jakub Matai a Jan Knotek, mimo hru je Adam Zeman a do pořádku se dává Roman Rác. „

Z první ligy jsme stáhli v podstatě vše, co se dalo. Prakticky už nemáme kde brát. V útoku momentálně není vůbec žádná konkurence, proto když se tato možnost naskytla, jednoznačně jsem ji přivítal," uvedl pro klubový web trenér Zdeněk Venera, který slovenskou posilu zná ze společného působení v Karlových Varech.

„Měl jsem s ním jen dobré zkušenosti. Myslím, že je dobrý do šatny, povahově další takový poctivec. Je dobrý bruslař, navíc fyzicky odolný. Je takový živý typ hráče, který nám podle mého může v útoku pomoci. Každopádně zvýší konkurenci," popsal Zdeněk Venera přednosti nového útočníka.

Příchodem Skladaného by přitom změny v kádru nemusely skončit. „Ještě něco máme rozdělaného," prozradil generální manažer HC Olomouc Erik Fürst.

"Mým cílem byla česká extraliga"

Skladaný leošní sezonu začal v běloruském Neman Grodno, kde však odehrál jen deset zápasů, a přesunul se do mateřského Martina.

Sám měl však jiné plány.

„Chodily mi různé nabídky, které jsem odmítal, protože mým cílem byla česká extraliga," uvedl Skladaný na Facebooku.

Nakonec si na něj vzpomněl jeho bývalý trenér.

„Pan Venera mě dva roky trénoval v Karlových Varech. Jeho nabídku jsem přijal s tím, že ještě odehraji tři zápasy za Martin. Chtěl jsem ještě klukům pomoci," vysvětloval Skladaný svou cestu na Hanou.

Skladaný v Martině vyrůstal a v osmnácti letech se přemístil do zámoří, kde hrál v několika soutěžích.

V roce 2006 přijal nabídku Karlových Varů, kde strávil sedm let.

V české extralize se mu nejvíce povedla sezona 2010/11, kdy v základní části nasbíral dvanáct gólů a patnáct asistencí.

František Skladaný

Narozen: 22. dubna 1982

Výška: 181 cm

Váha: 83 kg

Kariéra: Martin, Boston University, Hershey Bears, Quad City Mallards, Lowell Lock Monsters, San Diego Gulls, HC Energie Karlovy Vary, Chomutov, Buran Voroněž, Neman Grodno.

Letošní sezona: Martin: 31 zápasů: 12 gólů + 12 asistencí, Neman Grodno: 10 zápasů: 2 góly + 2 asistence.