„Moc se nám nedařilo a teď máme třetí výhru za sebou. V Litvínově se body těžko získávají, takže máme dvojnásobnou radost. Odmakali jsme to," radoval se gólman Branislav Konrád.

Místo zraněného Juraje Mikúše se do sestavy vrátil Roman Rác, který se postavil na pravé křídlo třetího útoku a nakonec sehrál klíčovou roli.

Žádné počáteční oťukávání se nekonalo a začalo se zostra. Nejprve Reichel z úhlu trefil Konráda. Poté Skladaný dorážel vedle.

Hosté dostali příležitost dlouhé dvojnásobné přesilovky. Mora se dlouho nemohla usadit v útočném pásmu. Až v závěru napřáhl Škůrek a puk doklouzal za brankovou čáru.

Poté na 32 sekund Konráda kvůli problémům s bruslí musel nahradit Falter, ale žádnou střelu likvidovat nemusel. Hanáci mohli vedení zvýšit, jenže Knotek nájezd neproměnil. Vyrovnání měl na hokejce Kubát, ale ležícího Konráda nepřekonal.

„V první třetině byl Litvínov jednoznačně lepší. Braňo Konrád ale měl vynikající zákroky," ocenil gólmana olomoucký trenér Jan Tomajko.

Na začátku druhé třetiny hráli Kohouti přesilovku a mohli zvýšit. Jenže Knotek trefil tyč. Olomoucké hokejisty to mrzet nemuselo. Rác na obranné modré vypíchl puk, udělal kličku Kubátovi a prostřelil Januse.

Šokované chemiky ještě mohl dorazit Galvas, jehož střelu zastavila tyč. V polovině zápasu si domácí vynutili tři přesilovky. Žlutočerní mohli v početní výhodě snížit, Pavlíka však fantasticky vychytal Konrád.

„Proměnili jsme další svoje šance, ale hlavně jsme skvěle bránili oslabení a Litvínov ty svoje šance nevyužil," řekl Jan Tomajko.

Na začátku třetí třetiny šli hosté do tří. Kohouti se ale bez větších potíží ubránili a navíc přidali třetí pojistku. Strapáč ukořistil puk ve středním pásmu, projel mezi dvěma litvínovskými obránci a zavěsil. Bylo rozhodnuto. Dohrávalo se jen z povinnosti.

HC Verva Litvínov – HC Olomouc 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Škůrek (Vyrůbalík, Skladaný), 24. Rác, 47. Strapáč. Rozhodčí: Hradil, Bejček – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4529.

Litvínov: Janus – Gula, Kubát, K. Pilař, Z. Sklenička, F. Pavlík, Frolo – Gerhát, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý – M. Hořava, K. Reichel, Trávníček – Dufek, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Olomouc: Konrád (14. – 15. Falter) – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Rašner, J. Galvas – Skladaný, J. Knotek, Laš – Eberle, Roman Vlach, Strapáč – Rác, T. Mikúš, Holec – Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.