„Bohužel jsme asi třetí třetinu nehráli na sto procent, mysleli jsme si, že to půjde samo," přiznal obránce Davida Škůrka, který se střelecky prosadil ve druhém utkání v řadě.

Čím si vysvětlujete ten výpadek na konci?

Oni vytáhli všechny útočníky, protečovávali to a rozjetí chodili do našich stojících beků. To nám dělalo hrozné problémy. Možná jsme si to po*rali už ve druhé třetině, kdy jsme neproměnili velké šance. Máme puk mezi kruhy, ale my vymýšlíme hrozné akce… Z toho pak všechno pramení.

Nedolehla na vás tíha okamžiku, že hrajete s přímým konkurentem v boji o desítku?

Na to jsme vůbec nemysleli. Podle mě by to vypadalo úplně jinak, kdybychom dali gól na 3:1, protože ve třetí třetině jsme polevili a nevěděli jsme si rady se středním pásmem. Dostali nás pod tlak, rozhodili nás a oni si naopak začali věřit. My jsme si asi mysleli, že budeme mít všechny třetí třetiny jako v posledních duelech, kdy si s námi soupeři nevěděli rady.

Nebýt několika oslabení ve druhé třetině, třeba byste vedení zvýšili…

Sice nám ta oslabení celkem jdou, ale je pravda, že nám to bere síly. Ti, co mají hrát pět na pět, tam nechodí a po nějaké době jdou na led studení, takže potom nejsme v tempu a je to o ničem. Ale už ten začátek byl z naší strany špatný, byli jsme takoví chladní, nehráli jsme do těla, nenapadali jsme. Čekali jsme, co se bude dít.

Co ten výsledek v současné chvíli znamená?

Nevím. Musíme se odrazit od těch posledních výkonů a nemyslet na poslední dvě špatné třetiny. Pokud výkonnost jakžtakž udržíme, zvládneme to.