„Ten výsledek je odrazem bojovnosti, kterou jsme do toho vložili od druhé třetiny. Takhle má vypadat týmový a bojovný výkon," prohlásil zkušený olomoucký obránce Pavel Skrbek.

Zápas proti Zlínu jste zvládli za tři body. Jste spokojeni i s výkonem?
Vyhráli jsme, i když teda nevím, jestli bude s výkonem stoprocentní spokojenost. Kdyby byla první třetina 1:5, tak jsme se vůbec nemohli divit. Jirka Trvaj nás v první třetině držel ve hře a vlastně nás držel i celý zápas. My jsme utkání sice odmakali, ale vděčíme za vítězství hlavně jemu.

Museli jste od druhé třetiny hodně přidat?
To bylo úplně jako noc 
a den. Přitvrdili jsme v osobních soubojích, které jsme 
v první třetině prohrávali. Oni nás přehrávali jak děti. Pak jsme se dali trochu dohromady a začali jsme být lepší ve hře jeden na jednoho. Obraz hry se úplně změnil a dali jsme i góly.

Řekli jste si k tomu v šatně hodně o první přestávce?
Jo, určitě nám trenéři něco řekli, ale zase nám toho během chvilky nemůžou říct tolik. Největší rozdíl byl opravdu ve hře jeden na jednoho. 
V první třetině jsme tyto souboje prohrávali po celém hřišti a bylo to takové ustrašené. Ve druhé třetině jsme do nich šli a začali jsme souboje jeden na jednoho vyhrávat a ustáli jsme je.

Neskutečná bojovnost

Obrat jste načali už v závěru první třetiny, kdy po vaší akci snížil Richard Diviš na 1:2. Byl kontaktní gól hodně důležitý?
Kontaktní gól asi důležitý byl, ale stejně tak důležitý byl druhý i třetí gól (usmívá se). Nevím, který z nich byl ten důležitý, ale hlavní bylo, že jsme snížili a že nám neodskočili na 3:0.

V závěrečné třetině jste museli přestát nekonečná oslabení. Jak náročné bylo být dvě minuty na ledě a bránit jednogólové vedení?
Pro mě vůbec, já jsem tam jenom stál a kluci stáli přede mnou a blokovali všechny střely (smích). Já jsem to tam odstál, musíte se zeptat někoho, kdo tam bruslil (směje se).

Spoluhráči do toho tedy dávali hodně bojovnosti?
Jo, to bylo neskutečné. Ten výsledek je odrazem bojovnosti, kterou jsme do toho vložili od druhé třetiny. Takhle má vypadat týmový 
a bojovný výkon. Takhle budeme muset hrát, abychom ty zápasy vyhráli.

Vypadá to, že soupeři budou 
z Olomouce těžko odvážet body. Souhlasíte?
No, my bychom měli hrát ale dobře i venku (důrazně). Já myslím, že až se dá tým trošičku dohromady a až si zvykneme na ten hokej, protože to je přechod a tým není pospolu takovou dobu, tak si myslím, že zase nebude tak jednoduché brát proti nám body i ve venkovních zápasech.

Kometa? Půjdeme na ně!

Co říkáte na atmosféru, která připomínala spíše play-off?
Asi je to díky tomu, že ta extraliga je tady po dlouhé době. Fanoušci jsou tady neskuteční a atmosféra je tady opravdu výborná. Navíc se to tedy v plechové hale odráží, takže je to super.

Zažil jste něco podobného i ve Švédsku?
Jak kde. Švédsko je trochu jiné, tam fanoušci křičí akorát, když se něco děje. Navíc tam jsou trochu jiné stadiony, kde ta akustika není taková.

Jak se vám pojede na Kometu?
Úplně stejně jako před tím. Připravíme se na ně a doufám, zápas začíná 0:0. Budeme se snažit předvést takovou bojovnost jako dnes ve druhé a třetí třetině. Půjdeme na ně!