Slovenský hokejový klub v Nitře chce podat pomocnou ruku šternberskému hokejistovi, který přepadl firmu

Slovenský klub vyslyšel přání čtyřiadvacetiletého obránce, aby se mohl vrátit, a podle informací na webové stránce Nitry podal hráči pomocnou ruku. Po zářijovém přepadení firmy ve Šternberku s maketou pistole byl Sedlák z týmu propuštěn, za trestný čin je vyšetřován na svobodě.

„Projevil zájem vrátit se zpátky. V nelehké situaci chce pomoci kamarádům, s nimiž odstartoval ligu,“ řekl na webové stránce Nitry manažer Ľuboš Dobrý a přiznal, že možný Sedlákův návrat vyvolal různé reakce.

„Rozhodnutí se nerodilo rychle, ale každý má právo na chybu. Byl to zkrat, který vyvolaly tlaky. Jeho čin je v rozporu s dobrými mravy, na nichž si zakládáme, ale rozhodli jsme se mu dát druhou šanci,“ řekl.

Nitře pod vedením české trenérské dvojice Rostislav Vlach, Jan Neliba patří v aktuální tabulce slovenské extraligy třetí místo od konce. Podle Dobrého může mužstvo získat v Sedlákovi výraznou posilu. „Do zápasového kolotoče by se mohl zapojit během deseti dnů,“ dodal klubový manažer. Po letním příchodu do Nitry stihl český bek odehrát jen pět zápasů. V minulosti si zahrál i v české extralize za Havířov.