V pohodlí luxusního ubytování v hotelu Mariott se pro začátek rozpovídal nejen o příletu českého výběru do Paříže.

Je středa, čtyři hodiny ráno. V Přerově právě začíná cesta Tomáše Kundrátka za letošním vyvrcholením reprezentační sezony.

Už jen stihnout vlak do Prahy a honem se připojit k týmu na poslední trénink v Česku.

„Celý den byl trošku náročnější. Potrénovali jsme, dali nějaký oběd a letěli vlastním letadlem. Někdo si lehl, někdo si četl knížku, další se bavili. Letěli jsme asi hodinu a půl a byli jsme v Paříži. Jsme ubytovaní v pěkné části města. Je to tady skvělé, na nic si nestěžujeme, vše jak má být,“ pochvaloval si sedmadvacetiletý bek po příletu.

Letní dril přerovských hokejistů. Ilustrační foto
Zubři zahájili přípravu! Bez Ižackého, Šnajnara či Krále, zato se Šlahařem

Jeho tradiční spolubydlící z reprezentačních srazů Lukáš Kašpar se do výběru trenéra Jandače nedostal, došlo tak na hledání nového parťáka na pokoj. Není jím nakonec nikdo jiný než brankářská jednička českého týmu Petr Mrázek.

„Mrázovi taky odpadl spolubydlící, tak jsme si psali, známe se dlouho, takže jsme spolu,“ usmíval se Kundrátek. Tak snad to chlapcům bude klapat i na ledě.

LED JE SUPER, ZIMÁK NÁDHERNÝ

Český výběr absolvoval ve čtvrtek dopoledne první trénink. Do obranné dvojice Kundrátek dle očekávání naskočil po boku Michala Kempného. Zatím vše proběhlo bez problémů.

„Přijeli jsme kolem osmé na zimák, museli jsme dělat ještě nějaké fotky a videa kvůli prezentaci na kostce nad ledem. Pak jsme se připravili na trénink, led byl úplně super, zimák je taky nádherný, asi pro čtrnáct tisíc lidí. Po tréninku jsme šli ještě do posilovny a pak jeli zpátky na hotel,“ popisoval Kundrátek průběh prvního dne ve Francii.

Ilustrační foto
Nová cyklostezka propojí Přerov s místními částmi

MANŽELKA ZŮSTANE V KANADĚ

Tomášovi se nedlouho před šampionátem narodil druhý potomek. Syn Jagger však zůstane s manželkou Alannah v Kanadě. Dorazí ale jiní z Kundrátkovic klanu.

„Rodina chce hrozně moc dojet. Bráchovi s tátou jsem celé odpoledne zařizoval letenky, ubytování a lístky na zápasy. Manželka jim moc závidí, v Paříži už jsme byli a moc se jí tady líbilo, navíc, když by se ještě mohla dívat na zápas. Bohužel kvůli tomu, že malý není naočkovaný, musí ještě zůstat v Kanadě,“ vysvětlil odchovanec přerovského hokeje.

Další plán byl jasný. Co nejlépe se připravit na Kanadu a pokud možno se naladit na vítěznou vlnu.

„Nejlepší by bylo, kdybychom do toho utkání vstoupili jako minulý rok proti Rusům, tam jsme hráli skvěle. Půjdeme do toho naplno, budeme makat a uvidíme, jak se ten zápas bude vyvíjet. Nebudeme na nic čekat a rozhodně nebudeme mít nějaký strach,“ kroutil Tomáš Kundrátek hlavou.

Zápas s nejtěžším možným soupeřem? To bude pro něj a pro celý tým ta nejlepší možná prověrka na úvod pařížské mise.

Mistrovství světa v ledním hokeji v Paříži (a Kolíně nad Rýnem) začíná
Město hokejem (ne)políbené. Paříž