Přitom ještě v pátek při derby s Kometou zimák praskal ve švech. To ale ještě šlo o postup do play-off, zatímco teď Kohouti dohrávají sezonu jen z povinnosti.

„Návštěva byla pěkná na to, o co se hraje nebo nehraje. Lidi se přišli podívat na hokej a během třetí třetiny bylo jasné, že nejsou spokojeni. Atmosféra byla naprosto odpovídající zápasu," řekl olomoucký trenér Zdeněk Venera.

ČTĚTE TAKÉ: Olomoucký zimák může mít volno k přestavbě. Po letech tahanic

V olomouckém týmu chyběla řada hráčů se zdravotními problémy. Na soupisce se tak objevili dva starší dorostenci a dva junioři. Venera ale odmítá, že by se jednalo o testování na příští sezonu.

„Je to z nutnosti. Spousta hráčů ty poslední zápasy odehrála nadoraz s obstřiky a pod prášky. Je zbytečné je do zápasu nutit. Hráli jen ti, co byli zdraví," vysvětloval Zdeněk Venera.

Mezi tři tyče se dostala gólmanská dvojka Martin Falter, jeho spoluhráči mu však osmý start v sezoně příliš neusnadnili.

„No divím se, že nám Martin nezlámal hokejky. Za celou sezonu moc šancí nedostal a teď když se tam dostal, tak jsme se na něho vykašlali. Je mi ho líto," pravil zkušený obránce Mory Jiří Ondrušek.

V sestavě chyběl také útočník Roman Rác, který toho v sezoně moc neodehrál.

„Má pořád nějaké zdravotní problémy. Po nemoci odehrál asi tři a půl minuty v Třinci a pak mu zas nebylo dobře," konstatoval Zdeněk Venera.

Zápas prvního kola skupiny o umístění se mu nehodnotil dobře.

„Představovali jsme si to jinak. Ukázalo se, co dělají zkušenosti v obraně, kterou jsme měli poskladánou z mladých," poznamenal Zdeněk Venera.

ČTĚTE TAKÉ: Vodní kasárna v Olomouci opravují. Ve valu má být restaurace

Ondrušek: Ostuda, nezvládli jsme to

Kohoutům se nevydařila zejména třetí třetina, kterou prohráli o tři góly.

„Byla to hrůza. Všichni máme své jmenovky na zádech, loga sponzorů a města. Chtěli jsme to odehrát se ctí, ale nezvládli jsme to. Je to ostuda," kál se Jiří Ondrušek.

Do dalších duelů se pokusí Hanáci svůj přístup zlepšit.

„Před dalším tréninkem v šatně asi proběhne nějaká debata, protože takhle to nejde," konstatoval Ondrušek.

Zatímco pro domácí zápas příliš velký význam neměl, hosté nadstavbu berou jako přípravu na baráž.

„Pro nás jsou tyto zápasy důležité vzhledem k tomu, že se připravujeme na baráž. Jsme rádi, že jsme vstřelili šest gólů," třenér Varů Mikuláš Antonik.

V dalším pokračování skupiny o umístění zamíří olomoučtí Kohouti v pátek do Pardubic, na led posledního celku extraligy a druhého účastníka baráže.

ČTĚTE TAKÉ: Jaroměřský: Velký dík fanouškům, drželi nás i když jsme byli prachbídní

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 2:6 (0:2, 1:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 33. Burian (Eberle), 57. Škůrek (Ondrušek, Sundher) - 12. Rýgl (D. Kindl), 12. T. Rachůnek (Gríger, Sičák), 44. Harant (T. Rachůnek, Gríger), 46. Gríger (Sičák, D. Kindl), 49. Flek (O. Beránek), 55. Stloukal (Rýgl, Davídek). Rozhodčí: Šír, Kika - Tošenovjan, Kotlík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváků: 2421.

Olomouc: Falter - Škůrek, Spurný, Rutar, Ondrušek, Rašner, Staněk - Eberle, Sundher, Burian - Fořt, Herman, Laš - T. Mikúš, Roman Vlach, Macuh - Kotala, P. Mrázek, Matai - od 21. navíc Podlaha. Trenéři: Venera a Tomajko.
Karlovy Vary: Honzík - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Rýgl, Tomáš Dvořák - Mikulík, Gríger, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Tuominen, Stloukal - Flek, D. Kindl, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.