Tedy až na jednu výjimku, kterou je hradecký Mountfield. S ním mají Kohouti negativní bilanci. Tři zápasy, tři porážky, skóre 1:6.

„Hradec nám nesedí," musel přiznat olomoucký trenér Zdeněk Venera.

Třetí pokus se přitom vyvíjel velmi nadějně. Mora konečně překonala gólmana Kacetla, jenže druhou pojistku nepřidala, i když šancí měli Hanáci dost.

„Před poslední třetinou jsme vedli 1:0. Hradec ale dost přidal v osobních soubojích. Po šťastné teči padl vyrovnávací gól a při druhém jsme měli smůlu," okomentoval Zdeněk Venera obrat v zápase.

Extraliga má nyní reprezentační přestávku, která potrvá do 23. prosince. Olomoučtí hokejisté si dopřejí jen minimální odpočinek.

„Po dvoudenním volnu začínáme od středy trénovat. První týden bude zaměřen na kondici a od neděle se budeme připravovat na středeční zápas," nastínil Zdeněk Venera následující program.

Tým bude až na dvě výjimky kompletní.

„Až do 8. ledna nám bude chybět obránce Alex Rašner, kterého čeká mistrovství světa dvacítek. Vypadl ale Kuba Matai, který jde na operaci s křížovými vazy. Ten má zřejmě po sezoně," avizoval olomoucký kouč další vážné zranění mladého útočníka.

Bodů ještě strašně moc chybí

Olomoučtí hokejisté mohou být v polovině sezony v klidu. Vedou si nad očekávání dobře, ale Venera nechce vůbec nic podcenit.

„Bodů jsme nasbírali docela dost. Pořád se ale díváme na odstup od posledních dvou tak, aby se neopakovala baráž," zůstává opatrný.

Vzhledem k vývoji sezony to ale tentokrát na baráž nevypadá, tým má naopak nakročeno do play-off.

„Pokud by se nám podařilo hrát play-off, tak by to byla paráda. Bodů máme zdánlivě dost, ale hodně jich ještě musíme získat. Musíme být pořád ostražití a nenechat se ukolébat. Kdyby druhá půlka dopadla stejně jako první, tak bychom byli spokojeni," poznamenal Zdeněk Venera.

„Na play-off myslíme, ale máme 49 bodů. Do potřebných 74 strašně moc chybí. Všechny týmy dole se zmobilizovaly. K nějakému klidu je hodně daleko," dodal olomoucký kouč.

Není mladší Patera ani klasická první lajna

Zároveň si je vědom nedostatků v útoku.

„Potřebovali bychom o deset let mladšího Pateru. Někoho, kdo by 
v ofenzivě vynikal. Máme nejlepšího útočníka Marka Laše, který je někde kolem 55. místa v kanadském bodování," připomněl Zdeněk Venera, že ofenzivní tahoun chybí.

Stejně tak postrádá i dominantní první útok.

„Minulý zápas dala čtvrtá lajna čtyři góly, předtím skórovala první pětka a teď druhá. Chybí klasická první lajna, která se na přesilovku bude těšit," je si vědom Zdeněk Venera.