Na začátku třetí třetiny za rozhodnutého stavu 5:0 začala z havířovského kotle na led přistávat zapálená pyrotechnika. Hráči nejprve odjeli ke střídačkám a doufali, že se fanoušci uklidní. Ti však pokračovali a v sektoru se objevila i zapálená šála HC Olomouc. Hráči proto odešli do šaten a po ledě jezdila rolba.

Fanoušci AZ Havířov

Nad ledem se rozprostřel mlžný opar a havířovští fanoušci za potyček s policií opustili stadion. Vynucená přestávka trvala 23 minut a utkání se dohrávalo v kouřovém oparu.

Bylo to o pět gólů, věděli jsme, že bude zle

„Naši fanoušci se sami řadí k nejlepším. Co ale tady předvedli, je toho opakem. Do budoucna bych jim chtěl vzkázat, že takovou podporu bych nechtěl," kritizoval havířovský trenér Jan Daneček.

Zároveň měl vysvětlení, proč vůbec k výtržnostem došlo.

„Podobný incident jsme měli před třemi lety ve Vsetíně. Od té doby s fanoušky jednáme a náš kotel to neudělal. Máme nevýhodu v tom, že se ke kotli připojí fanklub Baníku Ostrava," poznamenal.

A s Baníkem jsou tradičně spojeny problémy.

„Naši fanoušci slíbili, že pyrotechnika nikde nebude. Nikdy nepodpalují žádnou šálu. Vždycky, když vidíme, že se fanoušci Baníku na stadion dostanou, čekáme, že něco bude. Jak skóre odskočilo na pětigólový rozdíl, věděli jsme, že bude zle. Taky to tak dopadlo," uvedl Daneček.

Prohlídky prý byly dostatečné

Incident okomentoval i generální manažer pořádajícího klubu Erik Fürst.

„Lidi se mohli bavit. Hokej byl dobrý. Jak ale fanoušci Havířova zjistili, že je po zápase, tak se snažili utkání zkontumovat," měl svoji verzi.

Zároveň odmítl pochybení pořadatelské služby, že se pyrotechnika na stadion vůbec dostala. „Prohlídky byly. Ale to jsou tak malé předměty, ke kterým se pořadatelé těžko dostanou," uvedl.

Zanedlouho přitom olomoucké hokejisty čeká derby se Šumperkem, na které dorazí i početná skupina fanoušků Draků. „Budeme dělat další opatření. Fanoušci ze Šumperku ale nedělají takový bordel," dodal Fürst.