Symbolické bylo i nedělní utkání v Olomouci, kde Kladno bojovalo o udržení teoretické šance na setrvání mezi elitou.

Rytíři na Hané v 5. minutě vedli už 3:0, ale nakonec prohráli 3:5.

„Začátek se nám povedl výborně, ale pak jsme nechali Olomouc vrátit se do zápasu. Povedlo se jim vlastně to, co nám při minulém domácím utkání. Nevím, co se tam s námi stalo, proč jsme nepokračovali v tom dobrém výkonu ze začátku utkání," kroutil hlavou obránce Tomáš Kaberle.

oltv„Sestup je samozřejmě hrozný, je to odraz celé sezony, která se prostě nevydařila. Bohužel," přiznal mistr světa a vítěz Stanleyova poháru, který se do mateřského klubu vrátil na začátku sezony ze zámoří.

Jen těžko hledal slova i kapitán Pavel Patera.

„Nedařilo se nám udržet náskok, což se ukázalo jako rozhodující. Začali jsme Olomouci ustupovat, ta získávala stále větší půdu pod nohama a nakonec zaslouženě zvítězila," řekl dvaačtyřicetiletý útočník k zápasu.

„Pro mě je to samozřejmě nejhorší okamžik hokejové kariéry. Co bude dál, nyní nechci řešit. Je to opravdu hodně brzy, ale je to obrovské zklamání," přiznal olympijský vítěz a čtyřnásobný světový šampion.

Hrát jakoby byla ještě šance

Podle asistenta trenéra Josefa Zajíce není sestup jen odraz aktuální situace a náhoda.

„Důsledky pádu do první ligy budou určitě obrovské. Co to přinese, ukážou další jednání. Musíme se nad tím zamyslet, nedělat ukvapené závěry. Není to určitě náhoda, Kladnu se to stalo poněkolikáté," poukázal Zajíc na fakt, že Kladno bojovalo o setrvání mezi elitou již v několika předešlých sezonách.

Závěr baráže prý ale Rytíři podle něj nevypustí.

„Konec baráže pojmeme tak, jako bychom měli ještě šanci se udržet. Už kvůli fanouškům. Budeme se snažit hráče nabudit k tomu nejlepšímu, co v nich zbylo. Určitě to nebudeme dohrávat s juniory, ale nepohodu těžko obrátíme," dodal Zajíc.