Tomáš Halász pokryl, s výjimkou jedné, všechny střely soupeře a v závěrečných minutách hry ještě za stavu 2:1 předvedl famózní zákrok, který Kohoutům pomohl k těsnému vítězství.

 „Dřeli jsme a byl to super týmový výkon. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli," radoval se třiadvacetiletý slovenský brankář.

S Třebíčí to byla urputná bitva o každý centimetr ledu. Spravili jste si vybojovaným vítězstvím chuť po středeční prohře s Havlíčkovým Brodem?
Nám bylo jasné, že nás čeká velmi těžký zápas, který bude identický jako naposledy s Brodem, ale lépe jsme do něj vstoupili. Vlastně i s Brodem jsme vedli jedna nula, ale ten projev byl úplně jiný než dnes. Proti Třebíči nám sice nevycházelo všechno, ale byla tam ta jiskra, bojovnost a bylo patrné, že chceme tu minulou prohru odčinit, k čemuž nás nabádali i trenéři. Padla i tvrdší slova a my jsem si je vzali k srdci. Možná to vypadalo, že jsme z toho chtění měli trochu svázané ruce, ale dřeli jsme a byl to super týmový výkon. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.

Pomohla vám tentokrát obrana víc než oproti zmiňovanému zápasu s Brodem?
V zápase s Brodem jsem neměl až tolik práce, ale nejhorší na tom bylo to, že oni neměli tlak, ale měli jen šance. My jsme na Brod měli asi čtyřicet střel, jejich gólman chytal parádně, ale myslím, že to nebyly takové vyložené tutovky, jako měli oni. Dnes to bylo něco úplně jiného. Třebíč tam sice něco měla, ale já jsem v podstatě chytil všechno, co jsem chytit měl. Škoda toho jednoho inkasovaného gólu, to by byla už jenom taková třešnička na dortu.

Třebíč na začátku třetí třetiny přežila dlouhé oslabení a vzápětí hned udeřila, čímž se vrátila do zápasu. Jak jste tu situaci viděl?
Hráč vyjel sám z rohu a vystřelil mi na hruď. Já jsem to neměl jak zachytit, tak jsem to vyrazil před sebe a Čuřík to dobře dorazil. S přesilovkou jsme měli naložit lépe – dát gól a dřív to uklidnit. Ale chvála Bohu, že to dopadlo takto.

Necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny jste předvedl bravurní zákrok proti bekhendové střele Čuříka. Rozhodl tento zákrok o výhře Mory?
Já to tak neberu, protože gól můžu dostat z každé střely. Je ale pravda, že šance na začátku a na konci zápasu se bere jinak. Já jsem to v podstatě ani neviděl, viděl jsem jen jeho pohyb na střed, tak jsem se ho snažil vyslajdovat a díky Bohu jsem to chytil a máme tři body.

V posledních zápasech si vylepšujete osobní statistiky. Pomáhá vám i fakt, že při absenci Tomáše Vošvrdy jistě víte, že budete chytat?
Jasně, pro každého gólmana je super, když ví, že bude chytat. Já jsem na sebe byl trochu naštvaný, že jsem dostával celkem hodně gólů. Odchytal jsem dobrý zápas v Ústí, kde jsem dostal jeden gól. S Boleslaví jsme hráli super a mě se taky chytalo výborně a potom jsem dostal dva blbé góly v Havířově. Tam mi spadl i nějaký pašerák. Byly to těžké momenty, ale myslím, že jsem se z toho oklepal a musím to potvrdit v Šumperku a doufám, že vyhrajeme i tam.

Co očekáváte od souboje s nedalekým rivalem, který je v posledních zápasech docela rozjetý?
Šumperk teď má dobrou formu, ale i kdyby byl poslední, a my jsme byli se stobodovým náskokem první, tak by ten zápas neměl favorita. Oni jsou totiž hodně urputní a hodně chtějí. Ty hokejové věci, ve kterých je dejme tomu převyšujeme, oni doplňují bojovností. Bude tam dobrá atmosféra, ale já věřím, že budeme hrát pozorně zezadu, trpělivě, nikam se nepoženeme a že to nakonec zvládneme a vyhrajeme.