První třetina se Kohoutům vůbec nepovedla. Od začátku byli domácí v tlaku. Nejprve se do zakončení dral Tomášek, ale z úhlu Konráda neprostřelil. Nebezpečné pardubické přečíslení zastavil Matai, který vystihl finální přihrávku na volného hráče.

Hanáci se do útočné třetiny vůbec nedostali, navíc byli třikrát vyloučeni. Hosté mohli být rádi, že první dvacetiminutovku přečkali bez inkasovaného gólu.

Po přestávce hosté o něco ožili. Burian vyslal Ostřížka do brejku, ale ten Maxwella neprostřelil. Ale to bylo z olomoucké strany na dlouho vše.

Iniciativu opět převzalo Dynamo. V přesilovce našel Rolinek zcela volného Sýkoru, který otevřel skóre. Vzápětí mohlo být ještě hůř. Vyrůbalík na útočné modré ztratil puk, Sýkora se dostal do brejku, jenže tentokrát olomouckého gólmana neprostřelil.

Pardubice byly při chuti a před olomouckou brankou bylo rušno. Po dalším rychlém výpadu skončil kotouč za Konrádovými zády v brankovišti, ale k dorážce se nikdo z perníkářů nedostal.

Na začátku třetí třetiny byli hosté úplně zbytečně vyloučeni za šest hráčů na ledě. Již po čtrnácti sekundách za modrou napřáhl Schaus a bylo to 2:0. Mora nadále působila odevzdaně, což nejlépe dokumentoval Poulíčkův slalom při vlastním oslabení. Olomoučtí hokejisté se jen dívali, jak pardubický útočník mezi nimi projel, z bezprostřední blízkosti však nezamířil přesně.

Hanáci soupeře dokonale uspali a dvě minuty před koncem se Holec z ničeho nic dostal do nájezdu, který proměnil. Olomoučtí trenéři si vzali oddechový čas a Konrád zůstal na lavičce. Jenže Kohouti se do žádného tlaku nedostali a skóre se už neměnilo.

HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 30. P. Sýkora (Rolinek, D. Tomášek), 43. Schaus – 58. Holec (Skladaný). Rozhodčí: Mrkva, Souček – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:7, navíc Schaus (Pardubice) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7018.

Pardubice: Maxwell – F. Novák, Schaus, Čáslava, Bokroš, Leduc, Ovčačík – P. Sýkora, Redebach, Hubáček – Mallet, T. Kaut, Rolinek – Bárta, D. Tomášek, H. Zohorna – Panna, Poulíček, Klimenta. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Olomouc: Konrád – Matai, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek – Strapáč, J. Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Burian – Rác, J. Mikuš, Skladaný – Fořt, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.