Olomoučtí hokejisté v sobotu prohráli v Benátkách 4:6. Trenéry nepotěšil vysoký počet obdržených gólů. „Inkasované branky šly většinou na vrub útočníků. Dopředu se jim hraje dobře, ale dozadu je to horší," vystihl hlavní problém trenér Petr Fiala.

V olomoucké sestavě dojde ke změnám ve složení útočných řad.

„Zbořil má problémy s kolenem a Králíka nahradí Heža," upřesnil Fiala.

Zbořila přitom koleno trápí poslední dvě sezony. „Nejsem doktor, abych řekl, jestli se jedná o chronické potíže. Tomáš ale vždy ke všemu přistupuje na sto procent a byl bych nerad, kdyby skončil kvůli chronickým potížím," přiznal Fiala.

Heža dnes nastoupí ke své prvoligové premiéře.

„Chtěli jsme také, aby měl Králík v juniorce větší vytížení než ve čtvrtém útoku. Heža navíc odehrál dobrou přípravu a teď dal tři góly," řekl Fiala.

V olomoucké sestavě bude kromě Dopity chybět i Ministr.

„Asi dva týdny netrénuje a chodí po doktorech. Pro nás je ale důležité, aby byl pořádku v druhé polovině sezony," uvedl kouč.

Při stávce NHL se řada hokejistů ze zámořských klubů hlásí do služeb extraligových týmů. V české nejvyšší soutěži se tak dá očekávat přetlak hráčů, kteří by mohli zamířit do první ligy. V Moře ale s takovými posilami nepočítají. „Máme hráče navíc, kteří čekají na svou šanci. Neuvažovali jsme o tom, že by ještě někdo přišel," přiznal Fiala.

Olomoucké hokejisty ve středu čeká zápas s Kadaní, která po dvou kolech spolu s Mostem uzavírá prvoligovou tabulku. B tým Chomutova v dosavadních zápasech nezískal ani bod, když prohrál v Třebíči 1:2 a s Ústím 3:5. V sobotu však Kadaň dokázala prvoligového favorita potrápit, když až do 57. minuty držela nerozhodný stav 3:3.