Hanákům se již povedlo přemluvit velezkušeného matadora, který již v Uničově hrál.

„Domluvili jsme se s Petrem Pavlasem. Chtěl už naskočit do letní přípravy, ale má teď frmol v podnikání," řekl trenér Martin Palinek.

Další změny se týkají gólmanů.

„Turek za incident v předkole play off v Kroměříži dostal trest do konce listopadu. Není to náš hráč a budeme uvažovat, jestli zůstane. Jsem v kontaktu se Šůstkem, který vloni chytal za Brumov," naznačil Palinek.

Vedení klubu se poohlíží po dalších zkušených hráčích.

„Bude záležet na tom, jak dopadne hokej ve Šternberku, odkud mám vytipované tři hráče. Chceme spolupracovat s Olomoucí, odkud by k nám mohli chodit junioři. Jednáme i s Přerovem a Prostějovem," naznačil Palinek.

HC Uničov v loňské sezoně doplácel především na nezkušenost týmu, čemuž by nyní chtěl předejít.

„Kdyby z patnácti oslovených hokejistů čtyři nebo pět u nás hrálo, byli bychom spokojeni. Máme ale ještě relativně čas," poznamenal uničovský trenér.

V loňské sezoně skončili uničovští hokejisté po základní části předposlední a v předkole play off vypadli s Kroměříží. Nyní by Hanáci chtěli své umístění vylepšit.

„Věřím, že budeme hrát výš. Neříkám, že přímo o postup," dodal Palinek.

Od pondělí začali hráči nabírat fyzičku.

„Přípravu zahájili dohromady dorostenci, junioři a muži. Dohromady je nás kolem pětadvaceti," řekl Palinek.

Ti se budou scházet třikrát týdně.

„V úterý a čtvrtek jsou tréninky. Jeden pátek bude takový pracovní kolem stadionu a další odehrajeme fotbalové zápasy po okolí," plánuje Palinek.

Na led tým poprvé naskočí v polovině srpna.