„Myslím, že jsme to odmakali, nechali tam všechno, ale rozhodně to nebyl hezký hokej," přiznal čtyřiadvacetiletý forvard.

Jak moc je tohle vítězství na začátku sezony pro vás důležité?
Hrozně moc, my jsme samozřejmě na úvod chtěli vyhrát a nad Šumperkem o to víc. Bylo to ale strašně těžké, rozhodně jsme nepodali optimální výkon a máme hodně co zlepšovat. Ale na druhou stranu se Šumperkem se nikdy nehraje hezký hokej, protože oni nemají žádný styl a blbě se s nimi hraje. Horko těžko jsme to zvládli, protože měli hodně šancí.

Významnou roli hrál brankář Libor Kašík. Jak byste ohodnotil jeho výkon?
Takové slovo snad ani nenajdu, jak skvěle zachytal. Určitě víc jak půlka výhry patří jemu. Touhle cestou bych mu chtěl za výkon poděkovat.

Druhá půlka vítězství možná patří tak trochu vám, když jste vstřelil jedinou branku zápasu…
To určitě ne, ta druhá půlka patří celému týmu. Myslím, že jsme to odmakali, nechali tam všechno, ale rozhodně to nebyl hezký hokej. První vítězství máme v kapse, ještě nás ale čeká dlouhá cesta (usmívá se). Výhru teď zkusíme potvrdit venku.

Šumperk měl víc šancí, než se možná čekalo. Čím to podle vás bylo?
Na začátku sezony mají všichni hodně sil. My jich sice máme taky hodně, ale byl to zkrátka špatný výkon. Musíme na tom zapracovat.

Jak jste viděl zákrok Jakuba Bartoně, za který byl vyloučený do konce zápasu?
Já ani nevím, jestli se k tomu můžu vyjadřovat… Řeknu to takhle, hráč měl stoprocentně hlavu dole. A jestli tam byl loket, to neřeknu. Hlavu měl každopádně dole.

Obecně se v zápase hodně vylučovalo. Co jste říkal takto nastavenému trendu rozhodčího?
Asi to fauly byly, rozhodčí měl takový metr, tak bohužel. Mně třeba Tomáš Sedlák říkal, že simuluju, ale zrovna on je abnormální simulant. To, co předvádí on, to nemá nikdo. On by mohl být fotbalista (smích).